Roda’28 wint bij Niftrik en grijpt koppositie

Op een koud en winderig veld pakte Roda’28 efficiënt de volle winst bij Niftrik en won de gevreesde uitwedstrijd met 3 – 0. Het was een gelijk opgaande wedstrijd, waarbij Niftrik optisch gezien misschien wat sterker leek, maar Niftrik kon geen echte kansen creëren, zodat Roda’28 doelman nauwelijks handelend hoefde op te treden. Roda’28 speelde ook niet haar beste wedstrijd, het combinatie spel lukte niet goed, maar de ploeg bleef wel hard werken en gedisciplineerd in de organisatie spelen.

In de 17e minuut is er wel een snelle aanval via Niek van Gemert met een pass op Marijn van Kraaij, die controleert de bal perfect en speelt zijn tegenstander uit, weet vanaf de achterlijn een scherpe voorzet te geven en de inkomende Pim Tromp kopt de bal achter de Niftrik doelman en daarmede heeft Roda’28 de gewenste voorsprong te pakken. Met deze stand wordt er gerust.

In de 2e helft probeert Niftrik met man en macht de gelijkmaker te scoren, Niftrik is wel wat sterker, maar nogmaals geen echte uitgespeelde kansen gecreëerd.

In de 70e minuut verdient Roda’28 een corner en Niek van Gemert belast zich met deze corner, hij legt de bal over de keeper heen perfect bij de 2e paal, waar Bob Stevens zich nagenoeg vrij gelopen heeft en beheerst met een lage kopbal de 2e Roda’28 treffer binnen kopt.

Na deze 2e treffer had Roda’28 meer controle over de wedstrijd en er kwamen nog meer kansen om de 3e treffer te scoren, zo was er een snoeihard schot van de ingevallen Twan Arnts op de paal. Pim Tromp had ook nog een vrije schietkans, maar raakte de bal niet goed, waardoor deze langs het doel ging.

In de 87e minuut wist Twan Arnts toch zijn doelpuntje mee te pikken, door vanaf ruim 20 meter snoeihard in de verre hoek de bal binnen te schieten.

Dankzij het verlies van SCP heeft Roda’28 de koppositie heroverd en staat SCE op slechts 2 punten achterstand op de 2e plaats.

Aanstaande zondag zijn er i.v.m. carnaval geen wedstrijden en zondag 18 februari gaat Roda’28 op bezoek bij Batavia. Voor de supporters, deze wedstrijd begint om 14.00 uur.