SP Gelderland voor vrij reizen met het ov buiten de spits

Foto: publiek domein

De Gelderse SP heeft woensdag 7 februari in Nijmegen een plan gelanceerd om vrij reizen met het openbaar vervoer in Gelderland mogelijk te maken voor iedereen. De SP stelt voor om bussen en regionale treinen buiten de spits gratis te maken voor reizigers. Hiermee wil de SP een impuls geven aan het ov gebruik en de bereikbaarheid van Gelderland.

SP-Statenlid Maurits Gemmink: “Afgelopen jaren hebben we te veel afbraak en achteruitgang gezien in het openbaar vervoer in Gelderland. De provincie en ov-bedrijven willen alleen nog maar investeren in druk bezette lijnen en verwaarlozen dorpen en wijken waar wat minder reizigers naartoe willen. Het gevolg is dat de bereikbaarheid daar enorm achteruit gaat. Wij zeggen: draai het om! Schrap geen lijnen maar verleid de mensen om in de bus te stappen. Dat kan door de bussen buiten de spits gratis te maken!”

Volgens de SP is het hoog tijd voor een stevige impuls van het openbaar vervoer in Gelderland. Gemmink: “In stedelijk gebied zien we dat het verkeer vastloopt, en dat wordt alleen maar erger. En het ov-gebruik in de regio Arnhem-Nijmegen, dat is slechts 9 procent. In vergelijkbare regio’s in Europa ligt dat soms wel op 50 procent! En het bereikbaar houden van het platteland is van groot belang om de krimp tegen te gaan. Maar het huidige provinciebestuur is daar blind voor.”

Cookieinstellingen