Alzheimer Café Beuningen op 12 februari

Foto: Ger Loeffen

Net als elke tweede maandag van de maand vindt op 12 februari weer een Alzheimer Café in Beuningen plaats. Dit keer staat de relatie tussen dementie en voeding (kauwproblemen) en dementie en taal centraal.

Spreken of het begrijpen van taal kan veranderen voor mensen met dementie. Centraal daarbinnen staat het vergeten van de naam van personen en voorwerpen. Daardoor kan niet alles direct benoemd worden en gebruiken mensen met dementie korte zinnen of lopen ze vast in een gesprek. Ook herhalen ze vaak en vergeten ze vaker dat ze iets al gezegd hebben.

Tijdens het Alzheimer Café vertelt Frieda Debets, logopediste in het Radboudumc, aan de hand van fotomateriaal over de relatie tussen geheugen en taal. Diëtiste Yvonne Veerbeek gaat vervolgens in op ondervoeding versus overvoeding. Ook komen daarbij de kauw- en slikproblemen aan de orde.

Let op! Het Alzheimer Café heeft een nieuwe locatie!

Vergader- en flexwerkcentrum Droom, Schoenaker 10 in Beuningen. Inloop is vanaf 19.00 uur, start om 19.30 uur, afsluiting rond 21.30 uur. Toegang is gratis en aanmelden is niet nodig.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Alzheimer Nederland, afdeling Nijmegen. Telefoon 06 21446033.

Cookieinstellingen