Bouw windmolens vlak bij Weurt, geen goed idee

Foto: Klaas1978

GroenLinks Beuningen is een groot voorstander van windenergie, zonder schone windenergie wordt het moeilijk, zo niet onmogelijk om energieneutraal te worden. Die windmolens moeten dan wel op de meest geschikte locaties komen.

Het energiebedrijf Engie wil een tweetal windmolens bouwen op het terrein van de voormalige energiecentrale op het grondgebied van Nijmegen en gaat nog deze maand de vergunningen aanvragen. De windmolens zijn ruim 20 meter hoger dan de huidige pijp van de energiecentrale. Die windmolens komen te liggen midden in het stedelijk gebied op 400, 500 meter van het dorp Weurt en de nieuwe Nijmeegse waalfrontwijk Koningsgaarde.

Het lijkt erop dat er niet is gekeken naar de beste locatie, maar naar de gemakkelijkste locatie. Immers op het Engie-terrein rust al de bestemming energieopwekking. Dit is zeker niet de beste locatie als het gaat om de impact op de omgeving voor wat betreft slagschaduw en geluid.

In een commissievergadering van de gemeenteraad gaf wethouder de Klein op vragen van GroenLinks aan dat hij er de gemeente Nijmegen niet op wil aanspreken, wel moet de communicatie van Engie beter. Volledig voorbijgegaan wordt aan de geschiktheid van de locatie.

In Beuningen wil GroenLinks daarom windmolens op die locaties die daar het beste voor geschikt zijn. Langs bestaande infrastructuur als A50, A73 of de Maas en Waalweg.

Cookieinstellingen