Roda’28 wint uitwedstrijd bij Batavia

Roda’28 speelde vandaag haar 3e uitwedstrijd na de winterstop en wist deze wederom winnend af te sluiten. In feite was Roda’28 de gehele wedstrijd de betere ploeg, maar kon de vele kansen niet om zetten in doelpunten. Hierdoor bleef Batavia geloven in een goed resultaat en voor het vele Winssense publiek bleef het ook een aantrekkelijke wedstrijd. In de 1e 20 minuten waren er meerdere Roda’28 spelers vrij voor de Batavia keeper verschenen, maar scoren lukte nog niet.

In de 25e minuut was er op rechts een goede actie van Pim Tromp, die in een stevig duel de bal goed binnen bereik hield en zich ook goed vrij draaide, hij kon de actie vervolgen, gaf vervolgens een prima pass naar Marijn van Kraaij, die op zijn beurt de vrijstaande Bob Stevens aanspeelde en deze tikte rustig en beheerst de 1 – 0 voorsprong voor Roda’28 binnen.

In de 40e minuut kreeg Marijn van Kraaij halverwege de Batavia helft de bal aangespeeld en met een mooie hakbeweging verlengde hij de pass, ging er achteraan en schoot beheerst en hard over de grond het 2e doelpunt van Roda’28 binnen. Nog voor rust werd in feite de wedstrijd beslist door een verre uittrap van Roda’28 keeper Bart Janssen, ondanks het feit dat hij door 3 Batavia spelers bijna naar de grond getrokken werd, bleef hij overeind, omspeelde de Batavia keeper en scoort beheerst het 3e Roda’28 doelpunt. De scheidsrechter paste hier heel goed de voordeelregel toe.

Met deze stand werd er gerust en na rust wisselde Batavia 2 spelers om de wedstrijd een andere wending te geven. Roda’28 had even wat moeite met deze wisseling, maar toch wist Pim Tromp met zijn snelheid door de Batavia defensie te sprinten en scoorde de 0- 4, maar helaas er zou buitenspel geconstateerd zijn en werd dit doelpunt ten onrechte afgekeurd.

Batavia kreeg toch haar doelpunt, in de 71e minuut wist Roda’28 doelman Bart Janssen een hard schot niet onder controle te krijgen en uit de rebound werd de 1 – 3 gescoord door Mike Glaser.

Roda’28 bleef loeren op aanvallende mogelijkheden en in de 83e minuut scoort Twan Arnts de 1 – 4 na een meer dan goede pass van Joris van Rijn. 3 minuten later geeft Niek van Gemert een dieptepass op Twan Arnts en hij speelt breed naar Bob Stevens, die de 5e Roda’28 treffer binnentikt.

Het slotakkoord is voor Batavia door middels een afstandsschot van Dennis Kaldenberg de 2 – 5  te scoren. Kort daarna wordt de zeer sportieve wedstrijd afgesloten door de goed leidende scheidsrechter.

Met dit resultaat blijft Roda’28 koploper en as zondag staat de 4e uitwedstrijd tegen Diosa op het programma. Diosa heeft de laatste 3 wedstrijden 7 punten gehaald, dat wordt een lastige wedstrijd, maar ongetwijfeld ook een mooie wedstrijd, waarin beide teams voor de winst gaan spelen.