Opening Beuningse Uiterwaarden: doe, denk en organiseer mee!

Foto: Wim Piels

De Beuningse Uiterwaarden zijn in het afgelopen jaar behoorlijk op de schop gegaan. Vanuit het uitvoeringsprogramma Waalweelde heeft de rivier meer ruimte gekregen en is tegelijkertijd een uniek stuk wildernis gecreëerd dat toegankelijk is gemaakt voor publiek.

Het natuurgebied loopt van Weurt tot aan Ewijk over een lengte van vijf kilometer. Een plek waar je vanaf medio juli naar hartenlust kunt struinen en wegdromen tussen de oude ooibossen. Op zaterdag 15 september 2018 worden de Beuningse Uiterwaarden op feestelijke wijze geopend.

Gemeente Beuningen en Provincie Gelderland willen bewoners, verenigingen, scholen en ondernemers uitnodigen om op deze dag gezamenlijk de eerste stappen te zetten in het nieuwe natuurgebied. Hoe deze dag er precies uit komt te zien, weten ze nog niet. Het wordt in elk geval een dag vóór en dóór bewoners en verenigingen van de Gemeente Beuningen. En daar hebben ze hulp bij nodig!

Ze zoeken bijvoorbeeld lokale sponsoren voor catering, foodtrucks, muzikanten die een optreden willen verzorgen, poëten die een gedicht willen voordragen, jongeren (scouting?) die bijvoorbeeld met sprokkelhout een openingswoord maken, verenigingen die een workshop of activiteit willen verzorgen (bijvoorbeeld dans, sport, theater, muziek, natuurbelevenissen, kunst etc.).

Enthousiast en heb je een idee?

Mail naar [email protected]. Of kom naar de infoavond op 6 maart 2018 om 19.30 uur in het gemeentehuis in Beuningen.

Cookieinstellingen