Waarnemend burgemeester Daphne Bergman aan het woord

Daphne Bergman, burgemeester van gemeente Beuningen.
Daphne Bergman, burgemeester van gemeente Beuningen.
Foto: GER LOEFFEN

Sinds 15 januari is Daphne Bergman met veel plezier waarnemend burgemeester van Beuningen. Zij vervangt Carol van Eert, die burgemeester van Rheden is geworden. Ze stelt zich graag aan u voor.

Beuningen leren kennen

‘Ik ben nu zes weken burgemeester van onze mooie groene, waterrijke en ruime gemeente Beuningen met haar diverse kernen Weurt, Beuningen, Ewijk en Winssen. Inmiddels leer ik de gemeente en haar inwoners beter kennen, dankzij mooie werkbezoeken en ontmoetingen.

Bijvoorbeeld door de boerenbruiloft, sleuteloverdracht carnaval, kringloopwinkel ErZitLigtIetsBijWa in Ewijk, de ARN, het Dijkmagazijn en Stichting Perspectief. Wat een betrokkenheid van vrijwilligers en organisaties voor hun projecten in en voor Beuningen! Daar mogen we trots op zijn en dit mogen we koesteren. Ik hoop komende tijd nog met veel inwoners, ondernemers en organisaties kennis te maken, en zo Beuningen nog beter te leren kennen.’

Waarnemend burgemeester

Daphne Bergman komt uit Gouda waar ze woont met haar man, zoon, dochter en labrador. Sinds twee weken heeft ze ook een huurwoning in Beuningen. Dit om een gevoel te krijgen voor de gemeente en haar inwoners.

Sinds 2012 was Daphne Bergman wethouder van Gouda. Als wethouder heeft ze veel te maken gehad met onderwerpen die verband houden met openbare orde en veiligheid, de taken die de verantwoordelijkheid zijn van de burgemeester. ‘Een burgemeester staat voor goed en sterk lokaal bestuur, en heeft een verbindende rol in de samenleving op diverse niveaus. Daar een bijdrage aan mogen leveren is eervol.’

Cookieinstellingen