Wat te doen met extra snoeiafval in Beuningen

Foto: BNG

De meeste huizen in onze gemeente hebben een tuin met veel groen. Een fijne plek. Én bron van extra snoei- en tuinafval. Wij geven u wat tips om dit afval af te voeren.

Milieustraat Kanaalstraat of Bijsterhuizen

U kunt het snoeiafval gratis aanbieden bij de milieustraten in Nijmegen of Wijchen. Dar kan het snoeiafval ook bij u ophalen. U betaalt dan € 5,- voorrijkosten. De afvoerkosten zijn verder gratis. U kunt zich hiervoor telefonisch aanmelden: 024-3716000.

Tweede gft-container

Heeft u niet voldoende ruimte in uw gft-container? Vraag dan een tweede gft-container aan (formaat 140 liter) bij de gemeente. U betaalt hiervoor éénmalig een bedrag van € 50,- voor de aanschaf en bezorging. Het legen van de container is zoals gebruikelijk gratis.

Stoken verboden

Het is niet toegestaan om afval en snoeihout te verbranden. In bepaalde gevallen kan de gemeente wel ontheffing verlenen. Bijvoorbeeld als het snoeiafval besmet is met ziekte of als het gaat om een kampvuur van een vereniging. Twijfelt u of u voor een ontheffing in aanmerking komt? Kijk dan op www.beuningen.nl en zoek op ‘Vuur stoken’. Op deze pagina vindt u een handig wel-niet schema waarin de regels zijn verwerkt.

Gratis compostvat

Kleine takjes kunnen in het compostvat. Deze is gratis te verkrijgen bij de gemeentewerf. Met uw gemaakte compost kunt u uw tuin weer bemesten. Bovendien bespaart u op het afval dat u aanbiedt. Klein snoeiafval kan natuurlijk ook gewoon in de gft-container.

Reacties