Doe mee aan de Maas&Waalse Schoonmaakdag

Foto: BNG

Gemeente Beuningen organiseert de Maas & Waalse Schoonmaakdag. Op zaterdag 17 maart gaan ze met zoveel mogelijk inwoners het zwerfafval te lijf.

Beuningen neemt voor de twaalfde keer deel aan de schoonmaakdag. Voorgaande jaren was de actie een groot succes. In 2017 staken ongeveer 700 Beuningenaren hun handen uit de mouwen om onze gemeente op te ruimen.

Doet u mee?

De Maas en Waalse Schoonmaakdag vindt plaats op zaterdagochtend 17 maart 2018. Wilt u als persoon, buurtbewoners of vereniging ook iets doen voor het milieu en een opgeruimde leefomgeving? Reageer dan en neem contact op met mevrouw van Oers van de gemeente Beuningen, tel 14 024 of e-mail: [email protected].

De gemeente zorgt voor plastic handschoenen en vuilniszakken. De volle zakken worden dezelfde dag nog opgehaald. Nadat u zich heeft aangemeld krijgt u natuurlijk meer informatie over het verloop van de schoonmaakdag.

Sportief zwerfvuil te lijf

Gaat u zaterdagochtend 17 maart hardlopen? Doe dan ook mee aan de Maas en Waalse Schoonmaakdag! U kunt dan namelijk aan plogging doen. Steeds meer hardlopers stoppen tijdens hun interval training om weggesmeten afval op te rapen.

Bukken, rapen en doorrennen. Plogging is over komen waaien vanuit Zweden. De naam ‘plogging’ is een samenvoeging van het Zweedse woord plocka, dat pakken of oprapen betekent en het welbekende jogging.

Trek dus uw hardloopschoenen aan, pak een zak en ruim al rennend het afval op. U bent niet alleen met rennen bezig, maar ook met de omgeving. Daarnaast oefent u door het bukken en opstaan ook andere spiergroepen!

Cookieinstellingen