Beuningen gaat rijden op elektrische scooters

Wethouder Piet de Klein en Stefan Reijers nemen de elektrische scooters in gebruik.
Foto: BNG

Op weg naar een energie neutraal Beuningen in 2040 verduurzaamt de gemeente Beuningen haar wagenpark. Twee elektrische scooters zijn zojuist aangeschaft. Beide scooters rijden op groene stroom, waardoor er geen uitstoot is van schadelijke stoffen. Ze maken geen lawaai en hebben geen olie of benzine nodig.

Energie transitie

In Beuningen werken inwoners, bedrijven, verenigingen, instellingen en de gemeente samen aan een energieneutraal Beuningen in 2040. Alle energie gebruiken we dan uit duurzame bronnen. Steenkool, gas en olie zijn dan verleden tijd. Dat betekent dat we grote stappen moeten maken om duurzame energie op te wekken én ook stappen moeten maken om energie te besparen. Meer informatie vindt u op www.energiekbeuningen.nl.

Verduurzamen wagenpark

“De gemeente draagt actief bij aan de Beuningse energietransitie. We besparen de komende jaren al flink op het energieverbruik van onze openbare verlichting, we gaan onze gebouwen energiezuinig maken en ook onze bedrijfsvoertuigen worden duurzaam”, meldt gemeente Beuningen.

De gemeente kiest bij de vervanging van haar bedrijfsvoertuigen voor de meest duurzame oplossingen. Onderdeel hiervan is de aanschaf van de elektrische scooters die natuurlijk worden opgeladen met groene stroom.

Reacties

article
68823
Beuningen gaat rijden op elektrische scooters
Op weg naar een energie neutraal Beuningen in 2040 verduurzaamt de gemeente Beuningen haar wagenpark.
https://beuningen.nieuws.nl/nieuws/20180310/beuningen-gaat-rijden-op-elektrische-scooters/
2018-03-10T09:36:34+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/42/2018/03/09235852/Beuningen-gaat-rijden-op-elektrische-scooters.jpg
Beuningen Nieuws
Gemeente, Nieuws