Roda’28 wint van Achilles’29 en stijgt 1 plaats op de ranglijst

Foto: Roda '28

Roda’28 speelde afgelopen zondag een thuiswedstrijd tegen Achilles’29 uit Groesbeek. Het was een gelijk opgaande wedstrijd op een moeilijk bespeelbaar veld.

Vanaf de aftrap speelde Achilles ver vooruit en probeerde zo Roda’28 te verrassen, dit lukte niet altijd en na verloop van tijd nam Roda’28 het initiatief over en in de 14e minuut was dan het 1e doelpunt van Roda’28. De doelpunt ontstond na een dieptepass van Daan Willems op Pim Tromp, hij controleert de bal, speelt Marijn van Kraaij aan, die speelt Bob Stevens aan en die zet middels een slimme steekbal Nick Janssen vrij voor de keeper. Met een schijnbeweging kiest de keeper de verkeerde hoek en Nick kan simpel de bal in de verre hoek binnen schieten.

Na dit doelpunt bleef de wedstrijd heen en weer gaan en vlak voor rust schiet een Achilles verdediger de bal ver naar voren. Roda’28 doelman Martijn Teuwsen en Roda’28 laatste man Stijn Gradussen lopen elkaar in de weg bij het wegtrappen van deze bal. De bal caramboleert voor Achilles speler Gijs Müskens, die de bal wel erg gemakkelijk in het lege Roda’28 doel kan schuiven. Vrijwel direct hierna klinkt het rust signaal.

Na rust gaat Roda’28 weer energiek aan de slag om op voorsprong te komen en in de 52e minuut krijgt Nick Janssen de bal aangespeeld, controleert de bal goed en speelt zich zodanig vrij, dat hij een perfecte voorzet tot bij de 2de paal kan geven en daar staat Roda’28 middenvelder Niek van Gemert, die deze bal dan ook beheerst binnen kopt.

In de 60e minuut neemt Niek van Gemert een directe vrije trap op doel en de Achilles’29 keeper Nick Nijs weet deze bal op een schitterende wijze tot corner te verwerken. Hierna waren er nog enkele goede reddingen van Nick de Nijs nodig om de achterstand van Achilles niet hoger te laten worden.

In de 87e minuut krijgt Twan Arnts ter hoogte van de middellijn de bal aangespeeld van Niek van Gemert. Twan kapt zijn tegenstander uit en gaat richting doel en met een strak schot scoort hij zijn doelpuntje en brengt Roda’28 de winst binnen handbereik.

Door de uitslagen op de andere velden is Roda’28 geklommen naar de 2de plaats en de achterstand op Krayenhoff is verkleind naar 2 punten, waarbij Roda’28 tov Krayenhoff nog 3 wedstrijden moet inhalen.

Aanstaande zondag 1e Paasdag speelt Roda’28 om 14.30 uur een uitwedstrijd bij Nijmegen, een geduchte tegenstander, we hopen dat onze supporters ons weer begeleiden naar Nijmegen.

Door Theo Veens.

Cookieinstellingen