BN&M neemt voortouw in verkenning nieuwe coalitie

Foto: Hessels Media

Beuningen Nu en Morgen (BN&M) neemt het voortouw in informatiebesprekingen die moeten leiden tot de vorming van een nieuwe coalitie. De gesprekken worden gevoerd met delegaties van alle fracties uit de gemeenteraad.

De gesprekken vinden plaats met Jan Kersten en Frank Engelen namens BN&M en Sjaak Thijssen als extern, onafhankelijk deskundige. Sjaak Thijssen is momenteel wethouder in de gemeente Berg en Dal en heeft een jarenlange ervaring als wethouder en raadslid. Met 38 jaar bestuurlijke ervaring in de lokale politiek, waarvan 27 jaar als wethouder, beschikt de heer Thijssen over een ruime bestuurlijke ervaring. Thijssen is lid van een lokale politieke partij. Met zijn input is een onafhankelijke kaderstelling van de informatiebesprekingen gewaarborgd. De griffier, Amresh Dewkalie, treedt bij de informatie besprekingen op als adviseur.

De informatiebesprekingen moeten leiden tot een advies over een mogelijk te vormen coalitie en over een te benoemen formateur of te benoemen formateurs. Dit advies wordt in een openbare bijeenkomst bekend gemaakt.

Reacties