Buis in Baton Rouge goede nummer 2 in dubbel

Foto:

Marjolein Buis heeft met haar dubbelpartner Aniek van Koot in het Amerikaanse Baton Rouge hun dubbeltitel niet weten te prolongeren.

Waar het duo vorig jaar nog als sterkste uit de bus kwam, moesten ze deze keer genoegen nemen met zilver. In een spannende finale leek het er op dat Buis en Van Koot er met de winst vandoor zouden gaan, toen ze op 5-3 in de derde set een matchpoint kregen. Het punt ging echter naar De Groot en Shuker, die uiteindelijk met 2-6 6-3 7-5 de titel in de wacht sleepten. Het was de tweede keer in evenzoveel weken tijd dat De Groot en Shuker in een spannende finale wonnen van Buis en Van Koot.

In het enkelspel heeft Buis haar plaatsing waargemaakt, door op het Super Series toernooi de halve finale te bereiken. Na een overtuigende winst op de nummer 9 van de wereld in de kwartfinale, moest Buis in de halve finale buigen voor De Groot, die er met de enkelspel titel vandoor ging.

Voor Buis zit de tour in de USA er op De komende weken zal ze in Nederland hard trainen, om in mei af te reizen naar Azië. Meer informatie over Marjolein Buis is te vinden op: www.marjoleinbuis.nl

Reacties