Roda’28 koploper na ruime winst op SCP

Afgelopen zondag stond een topper in de 4e klasse E op het programma, namelijk nr 3 Roda’28 tegen nr 4 SCP uit Puiflijk. Het was een mooie zonnige zondag om naar deze voetbaltopper te komen kijken. Het loonde ook, beter voetbal van Roda’28 tov de 3 voorgaande wedstrijden en veel mooie doelpunten.

Roda’28 begon zeer voortvarend aan deze wedstrijd en binnen 5 minuten waren er reeds 2 kansen voor Roda’28 geweest. Schot van Niek van Gemert binnenkant kruising gaat niet in het doel. Voorzet van Marijn van Kraaij wordt door Bob Stevens over gekopt.

In de 15e minuut kopt Bob Stevens uit een zeer goede voorzet van rechter verdediger Joris van Rijn de 1 – 0 voorsprong binnen. SCP probeert wel onder de druk uit te voetballen, maar de Roda’28 defensie hoeft slechts beperkt in te grijpen. De beste kansen blijven voor Roda’28, maar zowel door goed keeperswerk van de SCP doelman Oscar van Wezel als wel onzorgvuldig of te gehaast schieten wordt er niet gescoord door Roda’28. Met deze stand wordt de rust bereikt.

Na rust handhaaft het spelbeeld van de 1e helft zich, een gevaarlijk Roda’28, maar nog niet efficiënt in het afronden van de kansen. SCP komt wel voor het Roda’28 doel, heeft ook een 3-tal kopkansen, maar weten deze niet op doel te koppen.

In de 61e minuut is er ter hoogte van de middellijn een ingooi van Roda’28 middenvelder Niek van Gemert, Bob Stevens kopt deze bal door richting SCP doel, Marijn van Kraaij kan de bal met de voet meenemen en passeert de SCP doelman Oscar van Wezel en de 2 – 0 voor Roda’28 is een feit.

Na deze treffer worden er bij beide teams enkele wissels doorgevoerd en middels meerdere goed opgezette aanvallen weet Roda’28 nog 4x te scoren en de uiteindelijke eindstand wordt dan ook 6 – 0.

In de 63e minuut scoort Pim Tromp met een snoeihard schot midden in de goal, onverwacht en een onhoudbaar schot.

In de 80e minuut is het wederom Pim Tromp, die hard op doel schiet, de keeper raakt de bal nog, maar kan onvoldoende keren om een doelpunt te voorkomen.

In de 82e minuut schiet invaller Lenn Janssen een voorzet van Marijn van Kraaij goed binnen, ook al raakte de keeper ook deze bal weer.

In de 86e minuut is het slot akkoord voor Niek van Gemert, die na een goede voetballende actie met dito voorzet van Nick Janssen, de 6e Roda’28 treffer scoort.

Gezien het gelijkspel tussen de nrs 1 en 2 Krayenhoff en SCE is Roda’28 koploper in deze poule. Staan weliswaar nog gelijk met Krayenhoff, maar Roda’28 heeft nog 3 wedstrijden in te halen.

As donderdag 12 april wordt om 18.30 uur op De Boshof de 1e inhaalwedstrijd gespeeld tegen de nr 3 SCE uit Nijmegen, dus wederom een topper in deze poule. SCE heeft 1 punt achterstand op Roda’28 en 1 wedstrijd meer gespeeld dan Roda’28.

As zondag 15 april om 14.30 uur speelt Roda’28 wederom een thuiswedstrijd tegen gemeentegenoot WVW uit Weurt.

Door: Theo Veens.