De Tuut binnenkort decor van grootscheepse oefening

Foto: Jan Hermens

Stoomgemaal De Tuut in Appeltern is 8 mei het decor voor een grootscheepse calamiteitenoefening. De EHBO-verenigingen Ewijk-Winssen, Noord-Zuid en Bergharen, Hernen, Leur doen eraan mee, net als het Rode Kruis afdeling Beuningen, Regionale Ambulance Voorziening, de Reddingsbrigade Tiel en de Maasbommelse eenheid van Brandweer West Maas en Waal. Uiteraard zijn ook medewerkers van De Tuut bij de oefening betrokken.

De Tuut is in 2018 honderd jaar inzetbaar. Dat wordt groots gevierd. De EHBO-vereniging Ewijk-Winssen bereikt de AOW-leeftijd van 66 jaar. Beide krasse knarren slaan op 8 mei de handen ineen om te laten zien dat ze springlevend zijn. De Tuut leent zich perfect voor het nabootsen van calamiteiten. Wat te denken van een stoomketel die op ontploffen staat? Of iemand die in het water terecht is gekomen? Een stoker met brandwonden? Het kan allemaal.

De brandweer, de reddingsbrigade en de EHBO’ers houden ieder hun eigen oefening, maar het is zo georganiseerd dat ze alledrie met elkaar verweven zijn.

Zes groepen van ieder acht EHBO’ers, strijden met elkaar om de eer.

Het doel van de oefening is dat de deelnemers laten zien wat ze kunnen en dat ze van elkaar leren.

Reacties

article
69754
De Tuut binnenkort decor van grootscheepse oefening
Stoomgemaal De Tuut in Appeltern is 8 mei het decor voor een grootscheepse calamiteitenoefening. De
https://beuningen.nieuws.nl/nieuws/20180413/de-tuut-binnenkort-decor-van-grootscheepse-oefening/
2018-04-13T11:13:11+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/42/2018/04/13111251/Tuut-715x408.jpg
Beuningen Nieuws
Nieuws