Gemeente Beuningen is duurzaam op weg

Foto: BNG

Op weg naar een energie neutraal Beuningen in 2040 verduurzaamt de gemeente Beuningen haar wagenpark. Daarom is de eerste, volledig elektrische auto aangeschaft. De auto rijdt op groene stroom, waardoor er geen uitstoot is van schadelijke stoffen. Ook maakt de auto geen lawaai en heeft geen benzine nodig.

De auto wordt ingezet voor het dienstverkeer. Onder andere de BOA’s en de wijkwerkers gaan de auto gebruiken. Bij de gemeentewerf en het gemeentehuis staat een laadpaal om de auto op te laden. Onlangs werd het netwerk van oplaadpalen voor elektrische auto’s in de gemeente al uitgebreid en werden twee elektrische scooters voor de medewerkers van de gemeente in gebruik genomen.

Verduurzamen wagenpark

De gemeente draagt actief bij aan de Beuningse energietransitie. “We besparen de komende jaren al flink op het energieverbruik van de openbare verlichting, we gaan onze gebouwen energiezuinig maken en ook onze bedrijfsvoertuigen worden duurzaam.”, aldus de gemeente Beuningen.

De gemeente kiest bij de vervanging van haar bedrijfsvoertuigen voor de meest duurzame oplossingen.

Energie transitie

In Beuningen werken inwoners, bedrijven, verenigingen, instellingen en de gemeente samen aan een energieneutraal Beuningen in 2040. Alle energie gebruiken we dan uit duurzame bronnen. Steenkool, gas en olie zijn dan verleden tijd. Dat betekent dat we grote stappen moeten maken om duurzame energie op te wekken én ook stappen moeten maken om energie te besparen. Meer informatie is te vinden op www.energiekbeuningen.nl.

Reacties

article
69770
Gemeente Beuningen is duurzaam op weg
Op weg naar een energie neutraal Beuningen in 2040 verduurzaamt de gemeente Beuningen haar wagenpark.
https://beuningen.nieuws.nl/nieuws/20180414/gemeente-beuningen-is-duurzaam-op-weg/
2018-04-14T10:59:29+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/42/2018/04/14105703/Gemeente-Beuningen-is-duurzaam-op-weg.jpg
Beuningen Nieuws
Gemeente, Nieuws