Verkiezing Dorpshuis van het Jaar weer van start

Foto: Omroep GLD

Welk buurthuis in Gelderland is hét bruisende hart van de wijk? Welk dorpshuis brengt het hele dorp op de been? Wordt het er dit jaar een uit onze mooie gemeente? De komende maanden speuren Omroep Gelderland en de Leefbaarheidsalliantie stad en land af naar de beste buurt- en dorpshuizen van Gelderland. Op zoek naar het ‘Dorpshuis van het jaar 2018’. Na de succesvolle wedstrijd vorig jaar tussen zes dorpshuizen, kunnen dit jaar ook buurthuizen meedingen naar de titel.

Wedstrijd

Van trotse bewoner tot betrokken bestuurder, iedereen mag een buurt- of dorpshuis aanmelden. Dat kan via www.dorpshuisvanhetjaar.nl . Inzenden is mogelijk tot 1 juni 2018. Een deskundige jury beoordeelt de inzendingen en selecteert zes buurt- en dorpshuizen die doorgaan naar finale. Alle inzendingen krijgen een presentje, de zes genomineerden winnen elk 750 euro. De winnaar krijgt daar nog eens € 3000,- bovenop!

Op TV

Komend najaar barst de strijd tussen de zes finalisten los op Omroep Gelderland. Net als vorig jaar gaat Angelique Krüger weer een kijkje nemen bij de buurt- en dorpshuizen om te horen van vrijwilligers en gebruikers.

Dorpen en steden

In 2017 werd in Gelderland voor het eerst en met veel succes de Dorpshuisverkiezing van het jaar georganiseerd. Omdat buurthuizen net als dorpshuizen een belangrijke rol spelen voor hun buurt mogen dit jaar ook alle Gelderse buurthuizen, wijkcentra, multifunctionele accommodaties (MFA) en gelijksoortige locaties meedoen. De verkiezing Dorpshuis van het jaar is een initiatief van de Leefbaarheidsalliantie Gelderland, Omroep Gelderland en de Provincie Gelderland. De Leefbaarheidsalliantie werkt aan een grotere leefbaarheid in Gelderland samen met de mensen waar het om gaat. De Leefbaarheidsalliantie bestaat uit Spectrum partner met elan, Plattelandsjongeren Gelderland, DKK Gelderland en Zorgbelang Gelderland.

Het aanmeldformulier en de spelregels voor de verkiezing van het Dorpshuis van het jaar zijn te vinden op www.dorpshuisvanhetjaar.nl.

Cookieinstellingen