Wandelt u ook mee met de ‘Nationale Diabetes Challenge’?

Foto:

Ongeveer 1 miljoen mensen in Nederland hebben diabetes. De zorgkosten zijn hoog, terwijl een effectief en gratis medicijn binnen handbereik ligt: beweging. Dat is echter makkelijker gezegd dan gedaan.  Daarom doet ook Beuningen mee met de Nationale Diabetes Challenge.

Leidt u aan diabetes, of een andere aandoening die tot verminderde lichaamsbeweging leidt? Dan bent u van harte uitgenodigd voor de informatieavond op 24 april in het clubhuis van tennisvereniging TC de Linden.

Nationale Diabetes Challenge (NDC)

De NDC is een landelijk wandelevenement om de gezondheid en levenskwaliteit van mensen met diabetes te verbeteren. Maar ook voor andere mensen die vanwege een chronische aandoening weinig tot bewegen komen.

U traint met 20 wekelijkse wandelingen op de dinsdagavond. Elke week lopen er zorgverleners en mensen van de organisatie mee om uw groep te begeleiden. Er wordt getraind voor de landelijke finaledag waarop u met deelnemers uit het hele land gezamenlijk 5 of 10 kilometer loopt. De finaledag vindt dit jaar plaats in Amsterdam (Olympisch Stadion) tijdens het NDC Festival.

Het organisatieteam Beuningen bestaat uit vrijwilligers van Stichting Wandelen in Beuningen, wandelcoach Dorien Vrolijks van Action2Move, zorgverleners van diverse huisartsenpraktijken, fysiotherapeuten, diëtisten, tennisvereniging TC de Linden en buurtsportcoaches van Beuningen samen in Beweging.

Informatieavond Beuningen 24 april

Op 24 april 2018 om 19.30 uur is de informatieavond van de Beuningse Diabetes Challenge. Dit is in het clubhuis van tennisvereniging TC de Linden, Lindenstraat 14 te Beuningen. Iedereen die interesse heeft is welkom. Graag van te voren aanmelden per mail bij Barbara de Meijer, [email protected].

Meedoen? Kijk op https://www.nationalediabeteschallenge.nl/beuningensameninbeweging
Meer weten over bewegen met diabetes? Kijk op www.bvdgf.org

Datum: dinsdag 24 april, 2018 van 19:30 tot 23:59 uur.
Locatie: Lindenstraat 14, Beuningen.

Cookieinstellingen