Nationale Herdenking 4 mei 2018

Foto: Wim Piels

Op vrijdag 4 mei vindt de nationale herdenking plaats. U bent van harte uitgenodigd om aan de stille tocht en de herdenking deel te nemen.

Het programma Beuningen

  • 19.25 uur: verzamelen we op het plein voor het gemeentehuis voor de stille tocht vanaf het gemeentehuis naar de herdenkingsplaats bij het ‘Monument voor Geallieerde Vliegers’ aan de Van Heemstraweg in Beuningen.
  • 19.59 uur: taptoe signaal gevolgd door twee minuten stilte. Daarna speelt Muziekvereniging Kunst en Volharding het wilhelmus.
  • 20.05 uur: toespraak burgemeester Daphne Bergman en kranslegging. Daarna kunnen aanwezige organisaties en inwoners bloemen te leggen. De ceremonie gaat daarna verder.

Kinderen van “Montessorischool “De Triangel” en meerdere scoutinggroepen helpen tijdens de ceremonie mee. Muziekvereniging Kunst en Volharding maakt tussendoor en ter afsluiting van de bijeenkomst muziek. Ook dit jaar worden weer witte duiven losgelaten. Natuurlijk zijn ook de veteranen uit de gemeente Beuningen aanwezig. Zij staan allemaal bij elkaar om de slachtoffers van de tweede wereldoorlog te herdenken.

De herdenking is om ongeveer 20.30 uur afgelopen. Hierna is iedereen welkom om nog even te blijven voor een kopje koffie, thee of sap voor de kinderen.

Lancastermonument

Op 4 mei hijsen leden van Scouting Beuningen om 18:15 uur de vlag bij het Lancaster monument, Wilhelminalaan/Elsenpas in Beuningen. De vlag komt half stok te hangen.

Wegafsluiting

Let op! In verband met de dodenherdenking op 4 mei is de Van Heemstraweg in Beuningen (tussen Wilhelminalaan en Haagstraat) van 19:00 – 21:00 uur afgesloten. In Ewijk is de Julianastraat tussen 14:15 en 15:15 uur tijdelijk afgesloten.Verkeer wordt begeleid door een verkeersregelaar.

Herdenkingen in andere dorpen

  • Weurt: 10.00 uur bij de kerk
  • Winssen: 12.00 uur op het kerkplein
  • Ewijk: 14.30 uur bij de kerk
Cookieinstellingen