Handige informatie bij een noodsituatie

Foto: nlalert

NL-Alert is een alarmmiddel van de overheid voor op de mobiele telefoon. Als je NL-Alert op je telefoon hebt geïnstalleerd, ontvang je een bericht bij een noodsituatie bij jou in de buurt. Daarin staat wat er aan de hand is, waar dat is en wat je moet doen.

Twee keer per jaar ontvang je bovendien een testbericht, zodat je weet dat jouw telefoon goed staat ingesteld. Op maandag 4 juni om 12.00 uur verstuurt  NL-Alert het eerstvolgende testbericht. Sommige mobiele telefoons zijn bij aankoop al ingesteld op het ontvangen van NL Alert. Anderen moet je zelf goed instellen. Het instellen is heel eenvoudig, maar moet op iedere telefoon anders.  Op https://crisis.nl/nl-alert/instelhulp/ staat uitgelegd hoe je jouw mobiel goed in kunt stellen.

Al bijna 70% van de Nederlanders heeft NL Alert geïnstalleerd op zijn of haar telefoon. Hoe meer mensen NL Alert hebben geïnstalleerd, hoe beter we met z’n allen reageren op een (dreigende) noodsituatie. NL-Alert werkt op basis van cell broadcast. Dat is een soort sms-bericht maar kan naar meerdere mensen tegelijk worden gestuurd als ze binnen een bepaalde straal van een speciale zendmast zijn. Voor de cell broadcast gebruikt NL-Alert aparte zendmasten, daardoor werkt NL-Alert óók als het netwerk overbelast is.

Reacties