Beuningen zoekt nieuwe burgemeester

Foto: BNG

Afgelopen januari stopte Carol van Eert als burgemeester van de gemeente Beuningen. Waarnemend burgemeester Daphne Bergman oefent deze belangrijke functie nu tijdelijk uit. De gemeente start binnenkort de zoektocht naar een nieuwe burgemeester voor onze gemeente.

De gemeenteraad stelt vast welke eigenschappen de nieuwe burgemeester moet hebben. De raad wil hierbij graag van u horen wat voor een soort burgemeester de gemeente Beuningen nodig heeft. Aan welke eigenschappen hecht u de meeste waarde? U kunt uw mening vanaf volgende week laten horen via een online-enquête op www.beuningen.nl. De enquête wordt ook op de gemeentepagina in de Koerier geplaatst. U kunt de enquête dan invullen en opsturen.

De uitslag van de vragenlijst gebruikt de raad bij de selectieprocedure van de nieuwe burgemeester. De eigenschap uit de lijst die het meest wordt genoemd, neemt de raad sowieso op in de profielschets. Aan deze eis moet de nieuwe burgemeester van de gemeente Beuningen dus zeker voldoen!

Benoemingsprocedure burgemeester

Bij de benoeming van een nieuwe burgemeester zijn veel personen betrokken. De gemeenteraadsleden, de vertrouwenscommissie, de commissaris van de Koning, de minister en de Koning hebben allemaal hun eigen rol.

Bekijk de procedure op beuningen.nl

Cookieinstellingen