Veilig herdenken onderweg op 4 mei

Foto: p. minderhoud

Onderweg 4 mei herdenken? Zoek dan een parkeerplaats op en vooral niet de vluchtstrook. Die boodschap geeft Rijkswaterstaat mee aan weggebruikers die willen meedoen aan de Nationale Herdenking.

Stoppen op de vluchtstrook is onveilig en kan gevaarlijke situaties veroorzaken. Daarom staat op 4 mei de tekst ‘Veilig herdenken? Zoek een parkeerplaats, niet op de vluchtstrook!’ op de elektronische borden boven de snelweg. Deze tekst is van 0.00 tot 20.05 uur zichtbaar. Ook op 3 mei worden weggebruikers geattendeerd via de elektronische borden. Verder wordt de boodschap via de actuele verkeersinformatie op radio en internet verspreid.

Elektronische borden op 3 en 4 mei

Sinds 2008 zet Rijkswaterstaat de elektronische borden boven de snelweg op 3 en 4 mei ruim in om weggebruikers te attenderen op veilig herdenken. Dit gebeurt op verzoek van het Nationaal Comité 4 en 5 mei. Rijkswaterstaat wil hiermee een bijdrage leveren aan het veilig herdenken onderweg. Actuele reisinformatie gaat echter altijd voor: op het moment dat er vertraging is, vervalt de ‘Veilig herdenken’-boodschap automatisch.

Reacties