Op vakantie? Licht de buren in!

Foto: flickr.com

De vakantieperiode is in aantocht. Een fijne tijd waarin veel mensen op vakantie gaan of dagje weg. Maar ook de tijd waarin inbrekers toeslaan, omdat ze weten dat bewoners van huis zijn. U kunt zelf veel doen om inbraak of insluiping in uw woning te voorkomen.

Vertel het uw buren!

Vertel uw buren over uw vakantieplannen. Zij kunnen op uw woning letten en helpen deze een bewoonde indruk te geven. Door de post weg te halen, de planten water te geven, de auto af en toe eens op de oprit te zetten en een lampje aan te doen.

Dagje weg? Deur op slot!

Ramen en deuren staan vaker open met het mooie weer. Een insluiper kan dan zonder in te breken uw woning binnenkomen en er binnen enkele minuten met uw spullen vandoor zijn. Doe uw deuren en ramen op slot; ook al gaat u maar even weg. Leg geen kostbare spullen in het zicht.

Bel 112 bij verdachte situatie

Ziet u een verdachte situatie? Bel dan direct de politie via telefoonnummer 1-1-2. Vraag ook uw buren dit te doen als zij iets verdachts zien bij uw woning als u weg bent. Snel alarm slaan, betekent een grotere kans om de inbrekers te pakken.

Naast deze tips, blijft het natuurlijk van belang om te zorgen voor goedgekeurd hang- en sluitwerk op ramen en deuren. Een goedgekeurd slot voldoet aan de eisen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW). Vraag hierover advies aan een PKVW-bedrijf. Een lijst met erkende PKVW-bedrijven kunt u vinden op www.politiekeurmerk.nl.

Meer informatie

Kijk voor meer preventietips op www.politiekeurmerk.nl of www.politie.nl (Kies voor Thema’s > Woninginbraak).

Reacties

article
70441
Op vakantie? Licht de buren in!
De vakantieperiode is in aantocht. Een fijne tijd waarin veel mensen op vakantie gaan of
https://beuningen.nieuws.nl/nieuws/20180512/op-vakantie-licht-de-buren-in/
2018-05-12T18:50:08+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/42/2015/07/politiebus-715x408.jpg
Beuningen Nieuws
Nieuws