Regionaal congres over bewonersinitiatieven

Foto: BNG

Benieuwd naar welke bewonersinitiatieven er al zijn in Gelderland? Of hoe u zelf uw idee voor een meer leefbare straat, wijk, dorp of stad kunt realiseren, buiten de gebaande paden? Na het succes van vorig jaar organiseert Spectrum – samen met haar partners uit de Leefbaarheidsalliantie – ook dit jaar een Zomercongres over dit thema, met als titel Klein verzet, groot geluk. Deze is op 20 juni.

Het zomercongres vindt plaats in de Zwitsalfabriek in Apeldoorn. Tijdens het congres kunt u luisteren naar boeiende sprekers of workshops volgen.

Er zijn leerzame workshops over financieringsmogelijkheden, diversiteit en creatief denken. Er is een zogeheten Waarmaakmarkt waar bewonersinitiatieven zich presenteren en er zijn lezingen van de bekende stand-up filosoof Martijn Aslander en kantelaar Anke Siegers. Ook kunt u speeddaten met fondsen en organisaties, waaronder het VSBfonds en Stichting DOEN.

Op het Zomercongres van 20 juni is ruimte voor circa 300 bezoekers.

Praktische informatie Zomercongres 2018

Datum: 20 juni 2018
Tijd: 13.00 uur tot 18.00 uur (inclusief borrel)
Locatie: Zwitsalterrein, Vlijtseweg 118 Apeldoorn
Toegang: gratis
Aanmelden: www.spectrumelan.nl/zomercongres

Participatie

De wereld om ons heen beweegt en verandert. Mensen, ideeën en informatie komen steeds gemakkelijker en goedkoper samen. Iedereen die dat wil, kan zelf iets organiseren en vaak is dat een kwestie van doen. Niet meer eerst bezinnen maar meteen beginnen, met trial and error als leermethode.

Dat geldt ook voor de participatiesamenleving, waarin op kleine schaal de basis wordt gelegd voor groot geluk. Bewoners denken en handelen vanuit hun eigen leefwereld en laten zich niet beperken door gemeentegrenzen of beleidsthema’s. Zij nemen steeds vaker zelf initiatief en sturen ondertussen bij, in het krachtenveld van organisaties en overheden. Als ondernemende adviesorganisatie ondersteunt Spectrum deze initiatieven.

Cookieinstellingen