Heerlijk weer tijdens Pinksteren

Foto: wikimedia

Tijdens beide pinksterdagen is het zonnig en aangenaam warm met op de meeste plaatsen een middagtemperatuur tussen 20 en 25 graden. Ideaal weer dus voor buitenactiviteiten. Het gebruik van zonnebrandmiddelen is wel aan te raden, want op beide dagen is de zonkrachttussen 12:00 en 15:00 uur 5-6. Tot Pinksteren is het wisselend bewolkt, op de meeste plekken droog en is de middagtemperatuur vrij normaal voor half mei met 14-20 graden.

Het pinksterweekend begint zaterdag met vrij veel wolkenvelden, maar in de middag is de zon steeds vaker van de partij. Er is slechts een kleine kans dat in het noordoosten een lokale bui ontstaat. Het kwik stijgt naar een aangename 17-20 graden. Daarbij staat een zwakke tot matige wind uit het noorden.

Met Pinksteren belooft het prachtig weer te worden. De wind zoekt de oosthoek op en daarmee wordt warmere lucht naar Nederland geblazen. Het kwik stijgt naar 21-24 graden. Mogelijk wordt het in Brabant en Limburg zelfs 25 graden! Er is volop zon en daarmee is het perfect weer om erop uit te trekken.

Ook na Pinksteren blijft het nog enkele dagen warm met 21-24 graden. De zon laat zich vaak zien en daarbij kan een enkele bui ontstaan.

Cookieinstellingen