GOforKids en Het Dijkmagazijn organiseren Uiterwaarden-5-kamp

Foto: Het Dijkmagazijn

De Grieken deden het al: een pentathlon of wel een vijfkamp. Vijf verschillende sporten dwars door de wilde natuur. De uiterwaarden in Beuningen zijn gebruikt door GOforKids en Het Dijkmagazijn om een parcours uit te zetten op woensdag 30 mei voor een hypermoderne vijfkamp.

De verschillende “sporten” die worden gecombineerd zijn: speerwerpen met wilgentakken, klimmen door de dikke wilg, slingeren aan een touw en nog een paar andere buitenactiviteiten. Paardrijden en zwemmen horen er deze keer niet bij, want de Koniks zijn wilde paarden die je zelfs niet mag aaien, en zwemmen in de Waal is gevaarlijk vanwege de draaikolken. Maar verder kan er in deze natuurlijke sporthal erg veel. Ook klimmen in een touwenparcours dat tussen de bomen is uitgezet.

Wie zin heeft om mee te doen moet niet bang zijn voor een schrammetje of vieze kleren. En al is het een wedstrijd, aan het eind zullen alle deelnemers als winnaars uit de bus komen, want het is echt heel stoer om te vijfkampen.

Deze Waalwoemi-activiteit is mogelijk gemaakt door Beuningen Samen in Beweging, Coöperatiefonds van Rabobank Rijk van Nijmegen en Prins Bernhard Cultuurfonds Gelderland.

Waalwoemi: Uiterwaarden-5-kamp, woensdag 30 mei 14.00-16.00 uur. Het Dijkmagazijn, Dijk 41 Beuningen. Max 20 kinderen van 8 tot 13 jaar. Kosten € 2,50.

Deelname voor maximaal 15 kinderen vanaf 6 jaar € 2,50 (incl. materiaal en consumptie).

(Groot)-ouders mogen gratis meedoen, en voor de eerste vier helpende ouders zijn er kortingsbonnen voor een volgende activiteit.

Meer info en reserveren via www.dijkmagazijnbeuningen.nl

Zie ook www.facebook.com/dijkmagazijn.

Cookieinstellingen