Waalwoemi-activiteit: Kleien met Waalklei

Foto: Het Dijkmagazijn

Gewoon lekker buiten kleien aan het Beuningse Waalstrand? Het Dijkmagazijn gaat op woensdag 6 juni met grondboren en schopjes de uiterwaarden in. Als de klei goed gekneed is, kun je daar van alles van maken: een Romeinse pot, een beeld of dinosaurus.

Klei kun je uit de natuur halen, uit de uiterwaarden. Met deze klei en andere dingen die in de natuur te vinden zijn, kun je prachtige kunstwerken maken. Je krijgt een stoere boomschijf als werkblad waarop je jouw fantasie met klei kunt uitleven. Dat begint natuurlijk eerst met klei zoeken en uitgraven. Dan kneed je bollen klei om het goed te kunnen verwerken. En dan aan de slag: een konijn van klei, of een penning van een oude Romeinse veldheer, een theepot kan ook. Want klei is er volop en kan in alle richting geduwd en gekneed worden. Trek wel oude kleren aan want je wordt behoorlijk vies!

Deze Waalwoemi-activiteit is mogelijk gemaakt door Beuningen Samen in Beweging, Coöperatiefonds van Rabobank Rijk van Nijmegen en Prins Bernhard Cultuurfonds Gelderland.

Waalwoemi: Kleien met Waalklei, woensdag 6 juni 14.00-15.30 uur. Het Dijkmagazijn, Dijk 41 Beuningen. Max 20 kinderen van 8 tot 13 jaar. Kosten € 2,50.

(Groot)-ouders mogen gratis meedoen, en voor de eerste vier helpende ouders zijn er kortingsbonnen voor een volgende activiteit.

Meer info en reserveren via www.dijkmagazijnbeuningen.nl

Zie ook www.facebook.com/dijkmagazijn.

Reacties