Beuningse Maaike loopt met haar zieke zoon de Buddyrun

Foto:

Op zaterdag 7 juli is er de buddyrun. Een unieke obstaclerun om meerdere redenen. Zo is de run gekoppeld aan het goede doel, Beat Batten, een stichting die knokt voor kinderen met de stofwisselingsziekte Batten. Maar ook omdat er tijdens de run een heldenparcours is uitgezet. Maaike en haar zoon Roel uit Beuningen, die de ziekte van Batten heeft, lopen mee.

Erik Hofmans, initiatiefnemer en voorzitter van de Stichting Battle4kids, organiseert de Buddyrun met hulp van veel vrijwilligers. Hij organiseert de run vanuit zijn stichting, om een andere stichting te kunnen helpen: ’In ons gezin staat met enige regelmaat de zorg van ons gehandicapte zoontje Sem centraal. Sem is geboren met een hersenbloeding en is hierdoor licht spastisch. Als gevolg hiervan heeft hij op latere leeftijd epilepsie ontwikkeld. De lering is wel dat als je iets wilt bereiken in Nederland voor je ‘zieke’ zoon of dochter, dat ook nog eens een “lastig of moeilijk” te behandelen syndroom of ziekte heeft, je als ouders sterk en assertief moet zijn. Dit proces is inmiddels in ons bloed gaan zitten. Via de run hopen we enerzijds een geweldig event neer te zetten, maar tegelijkertijd Beat Batten te helpen’.

Beat Batten is een stichting die zich inzet om onderzoek te kunnen financieren naar de fatale stofwisselingziekte Batten bij kids. Kinderen worden van hun 5e jaar langzaam maar zeker blind, waarna allerlei andere uitval ontstaat zoals geheugenverlies, vermogen om te praten, spieruitval tot het hen op jonge leeftijd fataal wordt.

Maaike den Hollander zet zich al jaren in voor de stichting Beat Batten. Zo liep ze vorig jaar de 4daagse en de halve marathon. Dit jaar doet ze mee aan de Buddyrun. Haar zoon Roel heeft Batten, dus dat maakt het heel bijzonder. ‘Het gaat nog relatief goed met hem, dus fysiek moeten we het heldenparcours van 2 km kunnen redden’. Ik schrijf me ook in als sponsorloper, in de hoop dat mensen me gaan sponsoren. De stichting financiert onderzoek en we boeken, zij het langzaam, vooruitgang. Dus alle donaties, groot en klein, zijn daarom welkom!’

Voor meer informatie of wil je net als Maaike mee doen als sponsorloper: www.buddyrun.nl/sponsorloper of zie ook www.beatbatten.com

Reacties