Marjolein Buis begint vol vertrouwen aan Roland Garros

Foto: Marjolein Buis

PARIJS – Rolstoeltennisster Marjolein Buis begint Roland Garros morgen in de kwartfinales tegen landgenote Diede de Groot. Dat heeft de loting voorafgaand aan het tweede grandslamtoernooi van het jaar uitgewezen. Dit is een herhaling van de eerste ronde van vorig jaar in Parijs. Toen won de 30-jarige Buis na drie lange sets.

De Groot is op dit moment nummer 2 van de wereldranglijst, Buis is zelf nummer 5 op die lijst. “Mijn loting is pittig. Een mooie uitdaging. Ik speel graag op gravel en hoop het goede resultaat van vorig jaar te herhalen. En natuurlijk wil ik het liefst, net als in 2016, het hele toernooi winnen.” Strijdbaar zegt Buis: “Om dat voor elkaar te krijgen, moet ik van iedereen kunnen winnen, dus laat ik dan maar beginnen in de kwartfinale.”

Titelverdedigers

In het dubbelspel speelt Buis samen met de Japanse Yui Kamiji. Zij verdedigen hun dubbeltitel van vorig jaar. “Ik kijk uit naar de eerste wedstrijd op vrijdag”, vertelt Buis. In die wedstrijd treft het als eerste geplaatste Nederlands/Japanse koppel het Duitse duo Sabine Ellerbrock en Katharina Kruger. Buis: “Yui en ik vullen en voelen elkaar goed aan op de baan. Na de winst op de Australian Open in januari gaan we voor een succesvol vervolg.”

Terug van blessure

Voor Buis betekent het tweede grandslamtoernooi van het jaar haar rentree na een lange blessureperiode. De Beuningse kampte sinds eind maart met een armblessure. Ze vertelt: “Ik heb daardoor drie toernooien moeten laten schieten. De afgelopen weken hebben we hard gewerkt aan mijn herstel. Dat is voorspoedig verlopen en ik kan morgen vol energie aan de wedstrijd beginnen. Ik kan terugvallen op mijn ervaring. Het is jammer dat ik geen wedstrijdritme heb, maar dat zie ik niet als een belemmering.

Programma

Morgen worden op Roland Garros de kwartfinales in het enkelspel gespeeld. De halve finales in het dubbelspel staan voor vrijdag gepland.

Reacties