Bizarre ontknoping maakt MHCB MB1 kampioen!

Foto: Wil Kuijpers

In de afgelopen weken was de spanning in de tweede klasse A al langzaam maar zeker opgebouwd maar afgelopen zaterdag was het dan eindelijk zover. Wie wordt kampioen? MHCB MB1 had voor de laatste wedstrijddag 2 punten minder op Mezen maar een beter doelsaldo én een wedstrijd die eerder gespeeld werd dan de concurrent.

De uitwedstrijd tegen Goor moest dus eerst worden gewonnen en dat bleek nog niet zo makkelijk. In de eerste helft waren de ploegen redelijk aan elkaar gewaagd. MHCB was qua hockey beter maar Goor compenseerde dat met veel inzet en strijd. Na een snelle 0-1 voor MHCB knokte Goor zich terug, maakte gelijk maar het lukte de meiden van Beuningen om een 1-2 voorsprong te nemen wat tegelijkertijd ook de ruststand was.

In de tweede helft was MHCB aanvankelijk oppermachtig en met een prachtige 1-3 leek de strijd gestreden. Dat was echter niet het geval want Goor zette een tandje bij en drong MHCB steeds meer naar achteren. De 2-3 werd gemaakt en in de laatste minuten werd het nagelbijten. Een strafcorner tegen in de laatste seconde mondde gelukkig niet uit in een treffer en de 2-3 overwinning was een feit!

Daarmee was het lange wachten begonnen. Pas enkele uren later moest Mezen thuis aantreden tegen Nijmegen maar gelukkig werd de tijd meer dan prettig gedood doordat het samen viel met de afsluitende barbecue. Tijdens de speech van de coach kwam het verlossende telefoontje uit Harderwijk en viel er voor het eerst een stilte. 0-0!! Geen doelpunten en daarmee was het ondenkbare toch waar geworden. MHCB MB1 kampioen op basis van het doelsaldo!

Een prachtige titel dat het seizoen een nóg mooier randje geeft. En dat terwijl het al zo’n mooi seizoen was met veel goede resultaten en vooral natuurlijk de trip naar Valencia. De spelers hebben een jaar gehad waar ze altijd met plezier aan terug zullen denken en dat geldt zeker ook voor de begeleiding en supporters. Op zondag 17 juni zullen ze, samen met de andere kampioenen van MHCB, worden gehuldigd als de hockeyclub het seizoen officieel afsluit.

Reacties

article
71131
Bizarre ontknoping maakt MHCB MB1 kampioen!
In de afgelopen weken was de spanning in de tweede klasse A al langzaam maar
https://beuningen.nieuws.nl/nieuws/20180610/bizarre-ontknoping-maakt-mhcb-mb1-kampioen/
2018-06-10T14:13:21+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/42/2018/06/10141225/Bizarre-ontknoping-maakt-MHCB-MB1-kampioen.jpg
Beuningen Nieuws
Nieuws, Sport