Natuurexcursie: Uiterwaarden Weurt

Foto: Het Dijkmagazijn

Zo dichtbij en voor velen toch best wel een onbekend gebied. De uiterwaarden bij Weurt langs het Grindgat nodigen altijd al uit voor een mooie wandeling. Veel planten en bloemen in de ruigtes, meerdere soorten vogels op en langs het water en natuurlijk de kleine grazende Konikspaarden. Er is genoeg te zien.

Maar zeker sinds  het “Weurtsche Straatje” en het gebied eromheen is opgeknapt is wandelen hier nòg aantrekkelijker geworden. Gidsen van het IVN nemen u mee voor een wandeling van circa 5 kilometer.

“We gaan langs het water van het Grindgat en zoeken het (onverharde) “Weurtsche Straatje” op. Natuurlijk letten we op de flora en fauna onderweg, maar we zullen ook niet vergeten om iets te vertellen over de historie en de laatste ontwikkelingen in het gebied. Wij adviseren om goede wandelschoenen aan te doen. We lopen door de ruigtes. Bij hoog water passen we de route zo nodig iets aan. Start om 14.00 uur bij de kerk van Weurt. Iets na 16.00 uur zijn wij hier weer terug”, meldt IVN.

Parkeren kan het beste in de Pastoor van der Marckstraat. Openbaar vervoer: lijn 5 of lijn 85 halte Weurt.

zondag 8 juli 2018 – 14:00 tot 16:00 uur.
Kosten: € 2,-. per persoon. Het is gratis voor jongeren onder de 16 jaar, voor IVN leden, voor leden van de KNNV en leden van Groei en Bloei.

Cookieinstellingen