Doortocht vierdaagse Beuningen 2018

Foto: Wim Piels

De 3e woensdag van juli, in 2018 op 18 juli, is traditioneel de dag van Wijchen – Beuningen. Deze tweede mars in de reeks van 4 wandeldagen wordt door velen omschreven als de saaiste en zwaarste in zijn klasse.

Om dit te doorbreken is Beuningen met haar inwoners verrassend actief door vele activiteiten te ontplooien in Beuningen en Weurt. Dit alles om te zorgen dat dit wellicht een zware dag voor de lopers blijft, maar zeker geen saaie dag!

Eerste wandelaars

Rond 08.30 uur passeren de eerste wandelaars de al de Beuningse gemeentegrens. Om 10.00 uur vindt de kranslegging plaatst bij het militaire oorlogsmonument op de kruising Wilhelminalaan – Elsenpas. De Burgermeester brengt hier in samenzijn van Britse detachementen en de lokale scouting een eer uit aan de gesneuvelde.

Op het Thorckeplein is de officiële ontvangstplaats van de burgemeester en zijn genodigden.  De wandelaars zullen hier een warm applaus ontvangen, evenals langs de gehele route. Nieuw dit jaar is dat de catering bij de officiële ontvangstplaats wordt verzorgt door Droom Beuningen.

Vertier

Langs de route zijn vele muziekkorpsen, dweilorkesten en dj’s actief, welke elk op passende wijze muziek ten gehore brengen. De wandelaars worden in Beuningen ook vanaf 2017 al met een groot podium welkom geheten op het Thuljapark. En ja heeft u als wandelaar of toeschouwer tussentijds zin in iets lekkers; langs de hele route zijn legio locaties waar iets te eten of te dranken kunt kopen.

Einde

Rond 16.00 uur loopt de laatste wandelaar Beuningen weer uit, gevolgd door de Bezemwagen. En kunnen wij weer uitkijken naar een nieuwe editie. Veel plezier in de gemeente Beuningen!

Cookieinstellingen