Zonnig weekend op komst!

Foto: publiek domein

Er zijn zonnige perioden met ook wat hoge bewolking en in het binnenland wordt het 24 tot 27 graden. In het noorden en langs de westkust is het 20-23 graden. Morgen is het zonniger en aan de westkust een graadje warmer. Ook zondag wordt een vrij zonnige dag. Na het weekend neemt de bewolking toe.

Komende nacht kan lokaal een mistbank ontstaan. Verder zijn er heldere perioden en de temperatuur daalt naar 9 graden in het noordoosten, 12 graden in het midden en 16-17 graden aan de Zeeuwse kust.

Morgen wordt een vrij zonnige dag. Vooral in het noordoosten en oosten komen ook enkele stapelwolken voor, maar deze zullen de zon alleen kortstondig laten verdwijnen. In het zuiden, midden en oosten is het zomers met 25-27 graden. In Brabant, Limburg en het oosten van Zeeuws-Vlaanderen kan het 28 graden worden. In de avond verdwijnen de stapelwolken en is het stralend weer. In de nacht kan lokaal een mistbank ontstaan. Op de meeste plaatsen blijft het helder.

Zondag is het uitstekend zomerweer met flink wat zon en enkele stapelwolken. In Utrecht is het 25 graden en in het zuiden, oosten en op de Veluwe wordt het met 26-27 graden het warmst. In het noorden is het 20-23 graden.

Maandag trekt over het noorden en noordoosten wat meer bewolking en geleidelijk krijgt ook het midden van het land te maken met wolkenvelden. Een enkel spatje regen is vooral later op de dag in het noorden niet uitgesloten. In het zuiden en zuidwesten is het zonniger. In de avond neemt in het noorden de kans op een beetje regen toe.

Dinsdag zijn er veel stapelwolken met zo nu en dan wat zon. Heel lokaal kan een beetje regen vallen, maar veel neerslag hoeven we niet te verwachten. De temperatuur valt iets lager uit met 20-21 graden in het binnenland. Daarmee is het relatief koel, want normaal wordt het deze tijd van het jaar 20-24 graden. Er staat een matige en aan de kust vrij krachtige noordenwind.

De dagen daarna zal de zon regelmatig schijnen. Er zijn ook stapelwolken en de kans op regen is klein. De temperatuur stijgt naar 21 tot 26 graden.

Reacties