Enkele lichte buien trekken over Nederland

Foto: CC0

Het is grijs en met 18 tot 21 graden frisser dan normaal. Vooral over het oosten trekken enkele lichte buien. In het westen valt tijdelijk een beetje (mot)regen. In de loop van de middag breekt vanuit het noorden de zon door. Morgen is het wisselend bewolkt met in het oosten een bui. Het wordt 20-24 graden. Later in de week wordt het zonniger en warmer.

Vanavond is in het zuiden en oosten nog kans op een lokale bui. Verder is het droog met zonnige perioden. Later op de avond is het droog en vrij helder. Komende nacht daalt de temperatuur naar 11 graden in het binnenland en 13 tot 15 graden aan de kust. In het noordoosten en oosten neemt de bewolking geleidelijk toe en kan wat regen vallen.

Morgen trekken vanuit het noordoosten wolkenvelden over het land. Af en toe schijnt de zon en in de oostelijke helft komen een paar lichte buien voor. Ook in het midden van het land is kans op een bui. In het westen laat de zon zich vaker zien en blijft het op de meeste plaatsen droog. Het wordt 20 graden aan zee, 22-23 graden in de kustprovincies en 23-24 graden in het binnenland.

In de avond kan over het oosten nog een enkele bui trekken. In het westen verdwijnen de stapelwolken voor een deel en komt de zon vaker tevoorschijn.

Donderdag stijgt de temperatuur in het zuiden, midden en oosten naar zomerse waarden van 25-26 graden en is het opnieuw warmer dan normaal. In de kustprovincies wordt het 21-24 graden en aan zee is het iets koeler. Het weerbeeld bestaat uit een mix van zon en stapelwolken. Daarbij is het aan de kust wat zonniger dan in het binnenland. In het binnenland kan heel lokaal een lichte bui ontstaan. De wind blijft in de noordhoek en is meest matig van kracht.

Vrijdag valt de temperatuur in het zuiden een graadje hoger uit en kan het in Brabant, Limburg en in de Achterhoek 27 graden worden. Er zijn flinke zonnige perioden, enkele stapelwolken en het blijft droog.

In het weekend is het uitstekend zomerweer met flink wat zon en vooral in de middag ook stapelwolken. De kans dat een lichte bui ontstaat is erg klein. Zaterdag wordt het 22-24 graden in het kustprovincies en 25-27 graden in het binnenland. Zondag wordt het waarschijnlijk iets warmer met 26 graden in de Randstad en 26-28 graden in het zuiden, oosten en op de Veluwe. Door een oostenwind is het ook op de stranden in het westen zomers warm.

Cookieinstellingen