Zomercolleges in Bibliotheek Beuningen

Foto:

Wat ging er mis bij de rechtszaak over Lucia de Berk en waarom is ‘knuffelcrimineel’ Willem Holleeder zo populair? Masterstudent Rechtsgeleerdheid Charlotte Koning doet dit tijdens twee zomercolleges op 2 en 9 augustus in de Bibliotheek Beuningen haarfijn uit de doeken.

Zeker zijn van een plaatsje? Koop vooraf een kaartje in de bibliotheek of via www.obgz.nl/zomercolleges. De kaartjes kosten 5 euro per college, de colleges zijn los van elkaar te bezoeken.

In 2003 wordt verpleegster Lucia de Berk veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf voor de moord op vier patiënten en pogingen tot moord op drie patiënten. In 2010, wanneer ze al ruim zes jaar vastzit, wordt ze vrijgesproken van alle aanklachten. Charlotte Koning gaat in op wat nu bekend staat als de grootste justitiële dwaling in Nederland. Ook behandelt ze andere spraakmakende justitiële dwalingen van de afgelopen jaren. Dit college vindt plaats op donderdag 2 augustus van 10.00 tot 12.00 uur.

Een andere spraakmakende rechtszaak is die rond ‘knuffelcrimineel’ Willem Holleeder. Zijn strafrechtelijke proces staat nog steeds in het middelpunt van de belangstelling. Charlotte Konings neemt in dit college de Nederlandse onderwereld onder de loep. Wie spelen hier een belangrijke rol en hoe wapent het Openbaar Ministerie zich tegen deze maffiabazen? Wie hier meer over wil weten, kan op donderdag 9 augustus van 10.00 tot 12.00 uur terecht in de Bibliotheek Beuningen.

De colleges zijn volgens de opzet van Oud Geleerd Jong Gedaan. Enthousiaste studenten geven interactieve colleges over interessante thema’s aan senioren. Door oud en jong samen te brengen, biedt het project Oud Geleerd Jong Gedaan een leuke tijdsbesteding voor de oudere generatie. Voor studenten geldt het als relevante werkervaring voor op hun cv. Een win-win situatie voor jong en oud. De organisatie van de zomercolleges in Beuningen is in handen van de Bibliotheek Gelderland Zuid in samenwerking met de Vereniging van Senioren Beuningen (VVSB).

Reacties

article
71908
Zomercolleges in Bibliotheek Beuningen
Wat ging er mis bij de rechtszaak over Lucia de Berk en waarom is ‘knuffelcrimineel’
https://beuningen.nieuws.nl/nieuws/20180711/zomercolleges-bibliotheek-beuningen-2/
2018-07-11T17:30:09+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/42/2018/07/11172815/Zomercollege-Beuningen_Holleeder.jpg
Beuningen Nieuws
Nieuws