Beatrixmolen Winssen 30 jaar

Foto:

In september 2018 is het alweer 30 jaar geleden, dat de Beatrixmolen aan de Molenstraat 37M in Winssen opnieuw is opgebouwd. De toenmalige gemeente Ewijk had de molen van familie van den Berg gekocht.

Deze familie, wonende aan de Molenstraat 55, had de molen als korenmolen in gebruik. Maar na verloop van tijd was het niet meer lonend om een eigen molen in bezit te hebben. Familie van den Berg ging zich met veeteelt bezig houden. Hierdoor werd de molen niet meer gebruikt en raakte steeds meer in verval. De gemeente bekommerde zich om de molen en heeft in die tijd al enige belangrijke reparaties aan de molen verricht om te voorkomen dat de molen geheel ten onder zou gaan. Met het nodige sponsorgeld is de gemeente er uiteindelijk in geslaagd om de molen in september 1988 weer opnieuw op te bouwen aan de Molenstraat 37M. En nu staat er nog steeds een prachtige molen die gezien mag worden! Als de blauwe wimpel wappert, bent u van harte welkom!

Draaimarathon

Joost Geutjes, Caroline van Eerten en Peter Lieskamp zijn de vrijwillige molenaars van de Beatrixmolen en zij vormen samen het welbekende Beateam. Zij willen het hierboven beschreven jubileum niet zomaar voorbij laten gaan en organiseren daarom op zaterdag 15 september en zondag 16 september 2018 een draaimarathon van 30 uur. Op zaterdag wordt de molen om 10:00 uur op ludieke wijze aan het draaien gebracht. En zondag wordt de molen om 16:00 uur gevangen. Tijdens deze draaimarathon kunt u de molen gewoon bezoeken. We zorgen dat de koffie, thee en limonade klaarstaan.

Tussen zaterdagavond 22:00 uur en zondagochtend 9:00 uur worden er geen rondleidingen verzorgd, omdat we in alle gevallen de veiligheid willen waarborgen!

Vriendelijke groet van het Beateam

Cookieinstellingen