Twidde Winssense kermiskoers zondag 12 augustus

Foto: www.winssensekermiskoers.nl

Op zondag 12 augustus 2018 wordt, tijdens de plaatselijke Kermis in Winssen, voor de tweede maal de Winssense Kermiskoers verreden. De koers is een mooi schouwspel voor het publiek. Maar liefst zestig fietsers en fietssters gaan dan negen ronden lang de sportieve strijd aan op de pedalen.

Burgemeester Bergman geeft om 15:00 uur, voor ontmoetingscentrum ´De Paulus` het startschot. Vanaf dan beginnen de deelnemers aan hun negen ronden die voeren langs de mooie en uitgestrekte Uiterwaarden, de Hoek van Winssen, de kermisattracties op het Admiraal van Ghentplein en de Kermistent bij Gasterij de Arend, alwaar de deelnemers dwars door heen zullen fietsen. De kermistent is ook de finish van de Koers. De deelnemers hebben er dan zo´n veertig kilometer op zitten. Naar verwachting is de finish rond de klok van 16:15 uur. Om 17:00 uur staat de prijsuitreiking op het programma, uiteraard met de medewerking van de Rondemissen!

De Winssense Kermiskoers is een jong wielerevenement dat sinds 2017 wordt georganiseerd. De Koers is grotendeels recreatief met op het einde een prestatie gericht randje. Gedurende deze middag zijn er zo´n veertig vrijwilligers actief om het geheel in goede banen te leiden. Tijdens de eerste editie mocht Winssenaar Sjuul Postulart zich de winnaar noemen, hij zal ook dit jaar aan de start verschijnen.

Kijk op de website of Facebookpagina voor meer informatie over de Winssense kermiskoers!

Reacties