Voor het eerst naar de middelbare school?

Foto: BNG

Heb je een laag inkomen en gaat je kind na de zomer voor het eerst naar de middelbare school? Dan kan je mogelijk gebruikmaken van een vergoeding voor een laptop, computer, tablet of telefoon uit het Kindpakket.

Wat houdt het in?

Kinderen die in schooljaar 2018-2019 voor het eerst naar de middelbare school gaan, hebben recht op een vergoeding van maximaal € 400,- voor digitale leermiddelen. Dit kan een laptop, een computer, een tablet of telefoon zijn.

Hoe werkt het?

Vanaf 1 juni kunt u de digitale leermiddelen aanvragen via de website van het Kindpakket: beuningen.mijnkindpakket.nl. Als uw aanvraag is goedgekeurd krijgt u via de mail een inlogcode. Heeft u al eerder gebruik gemaakt van het Kindpakket of heeft u al langere tijd een bijstandsuitkering? Dan heeft u waarschijnlijk al een inlogcode in uw bezit. Deze kunt u opnieuw gebruiken. Nadat u bent ingelogd op de website kunt u makkelijk een boeking plaatsen voor digitale leermiddelen. Om aan te tonen dat uw kind in het schooljaar 2018-2019 voor het eerst naar de middelbare school gaat, heeft u een plaatsingsbrief van de middelbare school nodig. Deze kunt u uploaden via de website. De gemeente betaalt rechtstreeks aan de aanbieder van de digitale leermiddelen.

Het Kindpakket biedt nog veel meer!

Kijkt u ook eens naar de andere mogelijkheden die het Kindpakket biedt. Met het Kindpakket kan uw kind gratis sporten of het zwemdiploma A behalen. Ook kunt u vergoedingen krijgen voor schoolreisjes. En wat dacht u bijvoorbeeld van lunchen met korting bij lunchroom Bijzonder Genieten in Beuningen? Of gratis kleding en een leuke middag bij weggeefwinkel Shoppen bij Mijntje? Er komen regelmatig nieuwe aanbieders bij, dus houd het in de gaten!

Heeft u nog vragen?

Neem dan gerust contact op met de projectorganisatie van Kindpakket Beuningen. Deze is bereikbaar via telefoonnummer 088 20 30 670 (op werkdagen tussen 9.00 en 12.00 uur). U kunt ook contact opnemen via het formulier op de website van het Kindpakket: beuningen.mijnkindpakket.nl.

Reacties