Zon, stapelwolken en enkele bui

Foto: publiek domein

Er zijn zonnige perioden en wolkenvelden. Vooral in de oostelijke en zuidelijke provincies is kans op een enkele lichte regenbui. In de loop van de middag wordt het droog. Het wordt 21-24 graden. Morgen is het wisselend bewolkt en 22-26 graden. Donderdag keert de zomer kort terug met 24-30 graden, maar al gauw wordt de warmte met buien verdreven.

Vanmiddag is er een mix van zon en stapelwolken, waarbij de meeste stapelwolken in het zuiden voorkomen. Over de zuidelijke en oostelijke provincies trekt nog een enkele lichte regenbui. Elders blijft het waarschijnlijk droog. In de loop van de middag neemt de buienkans vanuit het westen af en wordt het overal overwegend droog.

Vanavond is er een afwisseling van zonnige perioden en wolkenvelden. In de loop van de avond neemt vanuit het westen de bewolking toe. Daarbij is vooral in de kustprovincies kans op een beetje motregen.

Komende nacht trekken wolkenvelden over het land en is het overwegend bewolkt. Slechts af en toe valt een gaatje in het wolkendek. Her en der valt een beetje motregen. Vanwege de bewolking verloopt de nacht vrij zacht. Het koelt af naar 14 graden in het oosten tot 17 in het westen.

Morgenochtend is er vrij veel bewolking met enkele zonnige momenten. In de loop van de ochtend breekt het wolkendek langzaam open en krijgt de zon steeds meer ruimte. Het blijft overwegend droog.

Morgenmiddag is er een mix van zon en stapelwolken. De zon schijnt het meest in de kustgebieden. Uit een enkele stapelwolk kan een drupje regen vallen, maar het grootste deel van de tijd is het gewoon droog. De maximumtemperatuur komt uit op 22 graden op de Wadden en in het noordwesten, 24-25 in de Randstad en het midden en circa 26 graden in het zuiden, zuidoosten en oosten. Daarmee is het heerlijk zomerweer. De zuidwestenwind is matig in het binnenland tot vrij krachtig in de kustgebieden.

Morgenavond lossen de stapelwolken van het westen uit op en is het nog een tijdje zonnig. In de nacht naar donderdag is het overwegend helder en droog. De minima komen uit op 13-15 graden.

Donderdag draait de wind naar het zuiden en daarmee wordt zeer warme lucht naar ons land geblazen. Het wordt 24 graden in het noordwesten tot lokaal 30 in het zuidoosten. In de ochtend is het daarbij vrij zonnig. De warmteopstoot is van korte duur, want ’s middags neemt de bewolking vanuit het westen alweer toe en stijgt de kans op een regen- of onweersbui.

Vrijdag is er een kleine kans op een bui. Het is prima zomerweer met zonnige perioden en enkele wolkenvelden. De middagtemperatuur komt uit op 20 graden in het noordwesten tot 24 in het zuidoosten.

Zaterdag is het vrij normaal zomerweer met zon, stapelwolken en een kleine kans op een bui. De maxima komen uit op 21-25 graden. Zondag en maandag weet de warmte ons land weer even te vinden en wordt het 23-27 graden. Daarna daalt de temperatuur naar normale waarden van 21-24 graden. Daarbij is kans op een enkele bui en is de zon regelmatig van de partij.

Cookieinstellingen