Winsetters succesvol in Druten

Foto: Bas Willems

Van 19 t/m 26 augustus vond in Druten bij LTC De Gelenberg het Open tennistoernooi plaats. Vanuit Winssen togen maar liefst 8 spelers naar Druten met als doel om lekker te spelen en mogelijk wat prijzen op te halen.

In de heren categorie 8,5 tot 9,4 bleek Bas Willems, die zijn eerste toernooi speelde, veruit de sterkste. Vier wedstrijden resulteerden in 4 duidelijke winstpartijen en geen enkel setverlies. Ook Luuk Bruisten debuteerde meer dan verdienstelijk. Zijn toernooi eindigde pas in de halve finale waarin hij zijn meerdere moest erkennen in de ervaren Charles Boekhout, de verliezend finalist. De 3e Winssense debutant, Tom Melssen, strandde in de poulefase na 1 overwinning en 1 verlies.

In de herenenkel met rating 5,2 tot 6,4 waren 2 inschrijvingen uit Winssen. Frank de Wit en Emiel van Rossum maakten er in hun onderlinge partij een spannende strijd van waarin Frank in een driesetter uiteindelijk won. Beide spelers verloren van de latere terechte winnaar Boudewijn van der Valk waardoor beiden sneuvelden in de poulefase.

In de herendubbel categorie van 6,8 t/m 7,6 bleken de gebroeders Carlos en Frank de Wit de sterkste. Na 4 gewonnen wedstrijden zonder setverlies werden zij tot winnaars gekroond waarbij het als 3e geplaatste duo de nummers 1 en 2 versloegen.

In de herendubbelcategorie voor 55+ bleek het beroemde (of beruchte) duo Rinus Reijers en Geet Hopmans niet te kloppen. Drie winstpartijen betekenden dat zij met de toernooiwinst en de eer konden gaan strijken.

Al met al kunnen de Winssenaren terugkijken op een geslaagd toernooi. Het toernooi bij LTC De Gelenberg was goed georganiseerd met veel gezelligheid en sportiviteit. Van 10 tot 16 september organiseren De Winsetters hun eigen Open Toernooi.

Cookieinstellingen