Marjolein Buis wint dubbeltitel Super Series in Saint Louis

Foto: Marjolein Buis

SAINT LOUIS – Rolstoeltennisster Marjolein Buis heeft met landgenote Aniek van Koot het dubbelspel gewonnen tijdens de US Open USTA Wheelchair Championships. In de finale in het Amerikaanse Saint Louis was het Nederlandse koppel te sterk voor de Zuid-Afrikaanse Kgothatso Montjane en Momoki Ohtani uit Japan.

In de finale begonnen Buis en Van Koot sterk en wonnen ze de eerste set overtuigend met 6-1. In de tweede set kwamen Montjane en Ohtani echter sterk terug (6-2). In de beslissende supertiebreak was het Nederlandse koppel weer oppermachtig: 10-1. Het is voor Buis de eerste dubbeltitel van dit jaar. “Het is een mooie opsteker op weg naar de US Open, waar Aniek en ik ook samen spelen”, blikt Buis al vooruit. “Dit toernooi was een goede voorbereiding en geeft vertrouwen voor volgende week.”

In het enkelspel was de Italiaanse Giulia Capocci in de kwartfinales te sterk voor Buis: 7-5, 2-6, 4-6. “Ondanks die nederlaag ben ik erg tevreden met mijn spelniveau in het enkelspel”, blikt Buis terug. “Er zijn ook nog genoeg verbeterpunten, maar ik ben op de goede weg met het toepassen van dingen waar ik de afgelopen tijd op heb getraind.”

Het toernooi in Saint Louis (Missouri) geldt als belangrijke opmaat naar de US Open, het laatste grandslamtoernooi van het rolstoeltennisjaar. De USTA Wheelchair Championships zijn onderdeel van de Super Series; het tweede niveau in het rolstoeltennis na de vier Grand Slams.

Reacties