Roda’28 wint bekerwedstrijd ruim van Batavia

De 1e officiële wedstrijd van het seizoen 2018-2019 voor Roda’28 was een thuiswedstrijd voor de beker tegen Batavia uit Batenburg.

De 1e 20 minuten was het een gelijk opgaande wedstrijd, waarbij Batavia probeerde te voetballen en het Roda’28 doel onder druk te zetten, maar in het verdere verloop van de wedstrijd was het Roda’28 dat de wedstrijd geheel onder controle had en gelijkmatig de score liet oplopen naar 11 – 0. Batavia was verre van compleet en dit verklaart ook enigszins het verval in de wedstrijd, terwijl Roda’28 juist na rust nog enkele verse wisselspelers kon inbrengen om de wedstrijd nieuwe impulsen te geven.

Het score verloop van de wedstrijd is als volgt; 13e minuut, corner van Roda’28 genomen door Twan Arnts, wordt eerst afgeslagen, maar Roda’28 herovert de bal en uit een nieuwe voorzet van Twan scoort Lenn Janssen de openingstreffer. 21e minuut weet spits Nick Janssen de bal te veroveren door de laatste man van Batavia onder druk te zetten, Nick loopt naar het doel en verschalkt de keeper met een geplaatst schot net langs de paal, 2 – 0 op het scorebord. 31e minuut 3 – 0 door Marijn van Kraaij, middels een goede combinatie vanuit het middenveld krijgt Marijn de bal in het strafschopgebied aangespeeld, draait zich vrij, zet de keeper op het verkeerde been en schiet eenvoudig het 3e doelpunt binnen. 36e minuut een afstandsschot van de Batavia spits spat buiten bereik van Martijn Teuwsen uiteen op de kruising terug het veld in en komt Roda’28 goed weg. 37e en 39e minuut is aanvaller Twan Arnts te snel voor zijn verdediger en schiet beide keren raak en de 5 – 0 staat op het scorebord.

Met deze stand wordt er gerust. 46e minuut Uit een mooie assist van Nick Janssen scoort Marijn van Kraaij de 6e Roda’28 treffer. 56e minuut geeft laatste man Marijn Gradussen een goede dieptepass op de lopende Nick Janssen en die zet Sam Janssen vrij voor de keeper en Sam rond beheerst af en scoort de 7 – 0. 60e minuut, steekpass van Sam op Nick en die geeft de bal breed naar Bob en de 8 – 0 staat op het bord. 66e minuut, na een goede loopactie en voorzet van Joost Janssen, scoort Marijn van Kraaij de 9 – 0. 68e minuut, nu een goede loopactie en dito voorzet van Joost Gerrits, scoort Sam Janssen beheerst het 10e doelpunt van deze middag. 82e minuut bepaalt Lenn Janssen, die de 1 – 0 scoorde, de eindstand op 11 – 0 in het voordeel van Roda’28.

Uiteindelijk was het een rustige sportieve wedstrijd, waarbij Roda’28 het voetbal bleef spelen, zoals het graag speelt. De andere bekerwedstrijd in deze poule was Unitas’28 – SVHA en deze wedstrijd eindigde in een 1 – 1 gelijkspel.

Zondag 9 september is er een uitwedstrijd naar SVHA, ook weer voor de beker en voor de supporters, let op deze wedstrijd begint om 14.00 uur.