Universiteit van Beuningen start met lezing over evolutie

Foto: OBGZ

Onder de noemer “Universiteit van Beuningen” vinden er ook dit seizoen in de Bibliotheek Beuningen weer diverse colleges plaats van regionale experts. Op donderdag 13 september van 20.00 tot 21.30 uur verzorgt bioloog Han Blok de aftrap met zijn lezing over de evolutie van de mens.

Bioloog Han Blok is een meester in vertellen. Na zijn biologiestudie en loopbaan als milieuadviseur heeft hij zich gestort op de evolutie van ons gedrag. Aan de hand van prachtige illustraties vertelt hij het verhaal van de evolutie van de mens, van oermens tot moderne stedeling. Hoe kwam deze bijzondere evolutie tot stand, en hoe kwam het scheppingsverhaal steeds in conflict met de tijdsgebonden opvattingen over God en religie? Blok maakt ingewikkelde materie voor een breder publiek begrijpelijk.

De Universiteit van Beuningen laat regionale experts aan het woord. De colleges in de bibliotheek bieden je de mogelijkheid je te verdiepen in uiteenlopende onderwerpen en mensen uit de regio te ontmoeten. Bibliotheekleden en studenten betalen €2,50, overige bezoekers kopen een kaartje voor €4,-. Koop je kaartje vooraf in de bibliotheek of via www.obgz.nl/universiteiten.

Universiteit van Beuningen: “Het conflict tussen Darwin en de kerk”, door Han Blok
Woensdag 19 september
20:00 tot 21:30 uur
Bibliotheek Beuningen
Leden en studenten € 2,50 | overige bezoekers € 4,-

Cookieinstellingen