Fiets voor jezelf, het milieu én een goed doel

Foto: BNG

Fietsen is leuk en gezond! Het draagt daarnaast bij aan een beter leefmilieu en minder files. Alsof dat nog niet genoeg is, kan je nu ook fietsen voor een goede doel. Download de app Ring-Ring en fiets samen met andere inwoners van Beuningen zoveel mogelijk kilometers bij elkaar.

Ring-Ring app

Download de Ring-Ring app (gratis voor Apple/Google) en meld je aan. Ring-Ring houdt automatisch bij welke routes je rijdt en hoeveel kilometers je aflegt. Je kunt je eigen prestaties bijhouden, en ook meedoen als groep, zodat je elkaar stimuleert om meer te fietsen. Je ziet dan wie de meeste ritten maakt, en wie de meeste kilometers fietst per dag, week of maand. Uiteraard zijn al je detailgegevens alleen voor eigen ogen zichtbaar. Fietsen de inwoners van Beuningen gezamenlijk de eerste 10.000 afgesproken aantal fietskilometer bij elkaar dan gaat er een mooi geldbedrag naar de lokale voedselbank. Alle fietskilometers van, naar en in Beuningen tellen automatisch mee. Je hoeft alleen maar te fietsen. Fiets je bijvoorbeeld van de ene gemeente naar de andere, dan dragen je kilometers aan beiden doelen mee.

Europese Mobiliteitsweek

Deze actie loopt tot eind 2018 en is opgezet in het kader van de Europese Mobiliteitsweek, die van 16 tot en met 22 september plaatsvindt en mede mogelijk wordt gemaakt door de provincie Gelderland. In alle 18 gemeentehuizen is een flyer op te halen. Samen vormen de afbeeldingen op de 18 flyers de regio Arnhem-Nijmegen. Spaar ze alle 18 en kijk of je de verstopte boodschap erin weet te vinden. Als het eerste doel is gehaald is er nog een tweede doel beschikbaar. Inwoners kunnen ideeën aandragen.

Laat de auto eens vaker staan en fiets naar je afspraak toe. Plan een fietstocht door onze mooie regio. Daag jezelf en je vrienden of collega’s uit om de meeste fietskilometers te sparen. Doe mee, fiets mee. Samen maken we Beuningen nog mooier, gezonder en socialer! Je kan meteen beginnen.

Cookieinstellingen