Rolstoeltennisster Marjolein Buis opent US Open tegen Japanse Kamiji

Foto: www.marjoleinbuis.nl

NEW YORK – Rolstoeltennisster Marjolein Buis heeft opnieuw een zware loting getroffen bij een grandslamtoernooi. Net als eerder dit jaar op de Australian Open en Wimbledon begint de 30-jarige Nederlandse ook de US Open tegen Yui Kamiji, de Japanse nummer 2 van de wereld. Vanavond (Nederlandse tijd) speelt Buis in New York eerst de halve finale in het dubbelspel.

Zowel in Melbourne als in Londen waren de kwartfinales tussen Buis en Kamiji spannende wedstrijden. “Natuurlijk is dit geen ideale loting”, erkent de Beuningse rolstoeltennisster. “Maar ik weet inmiddels wel hoe ik tegen haar een kans maak, weet hoe ik de punten moet maken. Samen met mijn coaches heb ik met goed voorbereid hier in New York en begin ik met vertrouwen aan het duel.”

In het dubbelspel is Buis met landgenote Aniek van Koot als tweede geplaatst. Ze treffen in de halve finales het Zuid-Afrikaanse/Amerikaanse duo KG Montjane en Dana Mathewson. “Dat is een ongebruikelijk koppel”, legt Buis uit. “Maar het zijn allebei goede tennissters, dus moeten we ook vol aan de bak.” Afgelopen week wonnen Buis en Van Koot nog het belangrijke Superseriestoernooi in Saint Louis. “Dat was een mooie opsteker; daar hebben we zeker vertrouwen opgebouwd”, concludeert Buis.

Programma

De halve finale in het dubbelspel tussen Buis/Van Koot en Montjane/Mathewson wordt vandaag gespeeld in het Arthur Ashe Stadium. Het duel staat als tweede wedstrijd na 19.00 uur (Nederlandse tijd) gepland in het grootste stadion van de US Open. De kwartfinales in het enkelspel staan vrijdag op het programma. De wedstrijden zijn live te volgen op de website van de US Open.

Cookieinstellingen