Roda’28 wint ook 2e bekerwedstrijd

Foto: Roda '28

De 2e bekerwedstrijd van Roda’28 was uit tegen SVHA uit Herveld-Andelst aan de overkant van de Waal. Aangezien het een mooie zomerse zondag was hadden vele trouwe Roda’28 supporters de fiets gepakt en er een mooi fietstochtje van gemaakt en dat was misschien nog wel het mooiste van deze zondagmiddag.

Over de wedstrijd zelf kunnen we ondanks de winst van Roda’28 spectaculaire zaken vermelden. Er werd gespeeld op een moeilijk bespeelbaar kunstgrasveld, de ballen bleven stuiten en rolde heel snel over het veld.

Roda’28 was weliswaar de betere ploeg, creëerde ook de nodige kansen, maar moest wachten tot vlak voor de rust toen het 1e doelpunt gescoord werd uit een strafschop, goed en hard ingeschoten door Twan Arnts.

Deze strafschop was ontstaan uit een voorzet van Bob Stevens, waarbij een SVHA verdediger de arm omhoog stak en de bal boven zijn hoofd de arm raakte. Scheidsrechter Nijenhuis kon niets anders doen, dan een strafschop geven.

Met deze stand werd er gerust en na rust zagen we hetzelfde spelbeeld, een sterker Roda’28, slordig omgaan met de kansen of een uitstekende SVHA keeper op hun pad troffen.

Uiteindelijk diende de Roda’28 verdediging alert te blijven om niet tegen de verhouding in de gelijkmaker te moeten slikken. De defensie stond goed en gescoord werd er niet meer.

Zondag 16 september staat de laatste bekerwedstrijd in deze poule gepland en dit is een thuiswedstrijd tegen Unitas’28 uit Wamel, wedstrijd begint om 14.30 uur.

Cookieinstellingen