Rolstoeltennisster Marjolein Buis verliezend finaliste op US Open

Marjolein (links) met coach Wouter Kropman.
Foto:

NEW YORK – Rolstoeltennisster Marjolein Buis is er op de US Open niet in geslaagd haar dubbeltitel van vorig jaar te prolongeren. Samen met landgenote Aniek van Koot verloor ze de finale van het laatste grandslamtoernooi van het jaar. Diede de Groot (Nederland) en Yui Kamiji (Japan) waren in twee sets te sterk: 3-6, 4-6.

In de finale waren beide koppels enorm aan elkaar gewaagd. “Ik heb ontzettend lekker gespeeld; het was misschien wel mijn beste wedstrijd in het laatste halfjaar”, blikt Buis terug. “Het had beide kanten op kunnen gaan, zeker in de tweede set hebben we kansen gehad. We kwamen 4-1 voor, hadden kansen op 5-1, maar in een paar lange en spannende games viel het kwartje steeds hun kant op. Erg jammer. Ik had mijn titel van vorig jaar (toen speelde Buis met De Groot, red.) graag met succes verdedigd.”

Enkelspel

In het enkelspel verliep de US Open voor Buis erg teleurstellend. In de kwartfinales verloor ze van Kamiji: 0-6, 0-6. Het verhaal van die wedstrijd was simpel: waar de Japanse elke kans benutte, lukte dat de 30-jarige Beuningse niet. “Ik had een goed spelplan, was in onze laatste ontmoetingen steeds dicht bij een overwinning”, verzuchtte Buis. “Nu had Kamiji een totaal andere strategie bedacht: veel hoge ballen, enorm vast, alles terugslaan; als een muur. En daar had ik geen antwoord op. In elke game kreeg ik wel kansen; dat zie je helaas niet terug in de score.”

Wereldranglijst

Door de nederlaag tegen Kamiji zakt Buis op de nieuwe wereldranglijst van plaats 5 naar plaats 9. “Komende week ben ik thuis, daarna speel ik twee toernooien in Italië en Frankrijk. Daar wil ik genoeg punten verdienen om weer bij de beste acht speelsters ter wereld te horen.”

Reacties