Start glasvezelcampagne in buitengebied Gelderland Midden en Zuid

Foto: CC0

Goed nieuws voor bewoners van het buitengebied van Gelderland Midden en Zuid. Vandaag start Glasvezel buitenaf namelijk de glasvezelcampagne. Daarmee komt snel internet heel dichtbij. Bewoners kunnen zich vanaf nu tot 19 november 2018 inschrijven voor een glasvezelabonnement. Als 50% dit doet, gaat de aanleg door.

Glasvezel voor de hele regio

Het doel van Glasvezel buitenaf is om het buitengebied van de gemeenten in de hele regio Arnhem-Nijmegen te voorzien van glasvezel. In totaal gaat het om zo’n 7.000 huishoudens in (delen van) de volgende gemeenten: Arnhem, Duiven, Lingewaard, Overbetuwe, Rheden en Zevenaar, Berg en Dal, Beuningen, Druten, Heumen, Mook en Middelaar, Nijmegen, Wijchen.

Aanbod voor alle bewoners hetzelfde

Alle bewoners krijgen hetzelfde aanbod. Ze kunnen kiezen uit een glasvezelabonnement voor internet, televisie en/of telefonie bij één van de vijfdienstaanbieders: Caiway, CBizz, Delta, Fiber en Helden van Nu. Naast dit abonnement, betalen zij een vastrechtvergoeding voor het gebruik van het glasvezelnetwerk en de glasvezelaansluiting. Bewoners kunnen kiezen tussen een maandelijks bedragvan 15 euro of een eenmalige afkoop van 1900 euro. Beslissen ze voor 15 oktober 2018 dan betalen ze eenmalig slechts 1600 euro.

Informatieavonden voor meer informatie

De komende dagen ontvangen alle bewoners die in aanmerking komen voor glasvezel een persoonlijke uitnodiging voor de informatieavonden. Glasvezel buitenaf kiest ervoor om bewoners persoonlijk te informeren. “Wij vinden het belangrijk om vanuit Glasvezel buitenaf te vertellen wat glasvezel is en wat de mogelijkheden zijn. Maar ook waarom een deelname van 50% noodzakelijk is om glasvezel aan te leggen. Tijdens de informatieavonden zijn ook de dienstaanbieders aanwezig. Mensen die zich al willen oriënteren op glasvezelpakketten, kunnen bij hen terecht met vragen,” vertelt Piet Grootenboer, directeur Glasvezel buitenaf.

Vraag glasvezel buitengebied groot

Dat de vraag naar een goede breedbandverbinding in het buitengebied groot is, blijkt uit de reeds afgeronde campagnes van Glasvezel buitenaf. Eerder werden glasvezelcampagnes in grote delen van het land succesvol afgerond. Ook in de buurt, bijvoorbeeld in gemeente Wageningen, Renkum en Doesburg. Meer informatie over de campagne is beschikbaar op de website glasvezelbuitenaf.nl.

Reacties

article
73355
Start glasvezelcampagne in buitengebied Gelderland Midden en Zuid
Goed nieuws voor bewoners van het buitengebied van Gelderland Midden en Zuid. Vandaag start Glasvezel
https://beuningen.nieuws.nl/nieuws/20180910/start-glasvezelcampagne-buitengebied-gelderland-midden-en-zuid/
2018-09-10T15:16:41+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/42/2018/09/10151612/glass-fiber-661677_960_720.jpg
Beuningen Nieuws
Nieuws