Heerlijk op de fiets op bezoek bij de lokale kunstenaars!

Foto: perspectief

Vierentwintig kunstenaars uit de gemeente hebben zich dit jaar aangemeld voor de Kunstroute. In het weekend van zaterdag 22 en zondag 23 september stellen zij hun ateliers of huis weer open voor u.

Schilderijen, objecten en sieraden, fotografie, keramiek, sculpturen, beelden van brons, steen of hout, tekeningen, vrij werk en etsen. Een diversiteit van verschillende kunstvormen samengebracht in een (fiets)route door de gemeente Beuningen.

Bij een aantal locaties is er als aanvulling livemuziek of zijn er korte optredens. In het Molenhuis exposeren Marko van der Boom en Babs van der Boom met hun schilderwerken en staan ook hier muzikale optredens gepland.

Zaterdag treedt het koor Our Choice op en zondag het muziekensemble @Speranza. Beiden treden twee keer op, om 13:00 uur en om 14:00 uur. Door de vrije inloop kun je even luisteren en genieten van dit muzikale optreden om vervolgens weer de route te hervatten.

Our Choice is een gezellig koor uit Weurt. Naast het maandelijkse uurtje zingen in de kerk in Weurt, zingt Our Choice ook bij andere gelegenheden. Het koor is ontstaan doordat het jongerenkoor werd opgeheven waardoor de leeftijd van deelnemende leden hoger mocht zijn dan 30 jaar. Our Choice is opgericht in 1996.

@Speranza is voortgekomen uit het volwassenen-ensemble van het kunstencentrum De Stroming uit Wijchen. De meesten van de leden hebben enige jaren individueel les gehad. Het ensemble is vanaf 2013 als zelfstandige vereniging actief. De leden willen op een ontspannen manier muziek met elkaar te maken. Het ensemble telt ongeveer 20 leden, de meesten 40-plus. De instrumenten zijn dwarsfluiten, klarinetten, saxen, violen, cello, tuba trompetten, accordeon, gitaar en piano.

Stichting Perspectief organiseert voor de dertiende keer deze Kunstroute.

Beeldspraak Gemma Cornelissen.

Reacties

article
73442
Heerlijk op de fiets op bezoek bij de lokale kunstenaars!
Vierentwintig kunstenaars uit de gemeente hebben zich dit jaar aangemeld voor de Kunstroute. In het
https://beuningen.nieuws.nl/nieuws/20180914/heerlijk-op-de-fiets-op-bezoek-bij-de-lokale-kunstenaars/
2018-09-14T13:21:20+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/42/2016/09/14134452/logo_kunstroute.jpg
Beuningen Nieuws
Nieuws