Waarschuwing voor vals geld!

Foto: politie

Vanmiddag werd bij een horecagelegenheid in het centrum van Wijchen geprobeerd te betalen met een vals bankbiljet van 50 euro. De oplettende ondernemer vertrouwde het niet. Dit werd kennelijk opgemerkt door de klant want hij ging er, met achterlating van het bankbiljet, direct vandoor. Van de dader ontbreekt elk spoor.

Winkeliers, horecaondernemers en kermisexploitanten zijn inmiddels via een app gewaarschuwd. Hierbij ook een algemene waarschuwing om alert te zijn bij het afrekenen met contant geld.

Vals geld is te herkennen. In eurobiljetten zijn namelijk verschillende echtheidskenmerken verwerkt, zoals bv. het watermerk. Wanneer u weet waar u op moet letten, dan kunt u een echt biljet beter onderscheiden van vals geld. Lees alles over de echtheidskenmerken op de website van de Nederlandse Bank (www.dnb.nl/echtofvals).

Werkt u veel met contant geld? Dan kunt u ook kiezen voor een detectieapparaat.

Hebt u toch vals geld in handen gekregen, en is degene van wie u het heeft gekregen nog in de buurt, bel dan direct de politie via 112. Noteer zo mogelijk het signalement van de aanbieder en/of het kenteken van zijn/haar voertuig. Komt u er later pas achter bel dan 0900-8844.

Reacties